Camatte57 kommer fra Toyota og skal være en bil for hele familien. Camatte er japansk og betyr å bry seg om, mens 57 hentyder til det antallet paneler som bilen er bygget opp av. For karosseriet består av 57 plater i lettvektsmateriale som kan tas av. Dermed kan familier sammen bygge opp sin egen bil, akkurat slik de vil ha den.

Det er i alle fall ideen til Toyota.

Men det er mer, for både ratt og pedaler er justerbare slik at bilen kan tilpasses både barn og voksne. Ytelsen sier de ikke noe om, men la oss håpe på at den kun kryper fremover i de tilfellene hvor det eventuelt sitter et barn bak rattet.

Førerplassen er sentrert, og Toyota forteller at det er en fordel for nybegynnere bak rattet fordi det gjør det enklere å plassere bilen i veibanen.

Selve bilen er tre meter lang, 1,44 meter bred og en meter høy. Akselavstanden er på 1,8 meter - og bilen vises frem nå i helgen på en leketøysutstilling i Tokyo.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!