Og forsinkelsene koster deg mye tid.

Tallene fremgår av TomToms "Congestion Index", hvor selskapet har hentet inn informasjon fra navigasjonsenheter i hele verden. Totalt har man hentet inn rundt 6 milliarder rapporter fra brukere verden over.

I rapporten havner Oslo på en lite flatterende andreplass over trafikkbelastede byer i Norden, bare Stockholm er verre. I europeisk sammenheng er Oslo den 29. mest trafikkbelastede byen.

I rushtiden i Oslo forsinkes hver reisetime med 41 minutter i gjennomsnitt. Og om du har en reisevei på 30 minutter sørger køene for at du hvert år sitter 93 timer i kø i hovedstaden. Den verste dagen i forhold til køer om morgenen er onsdag, mens torsdag er den mest trafikkbelastede dagen om ettermiddagen. Minst trafikk er det på fredagsmorgenen og på mandag kveld.

I følge rapporten fra TomTom er det verst køer i Moskva, Istanbul og i Warzava. Paris havner på en syvende plass, mens London er den 14. mest belastede byen hva køer gjelder i Europa. Både Frankfurt (31), Lisboa (36) og Barcelona (42) har mindre trafikkproblemer enn Oslo, i følge tallene fra TomTom.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!