Den offisielle rekorden for toppfart på 431,072 kilometer i timen som ble satt med en Bugatti Super Sport gjelder ikke lengre.

Bakgrunnen for at Guinness World Records nå trekker rekorden tilbake er at de har blitt gjort oppmerksomme på at Bugatti har levert de rundt tretti bilene som skulle være verdens raskeste med en toppfartssperre ut til kundene. Bilene har vært sperret på 415 kilometer i timen, men når rekorden ble satt den 26 juni i 2010 hadde Bugatti deaktivert fartssperren - og det er ikke tillatt.

- Vi har blitt klar over at rekorden for Verdens raskeste bil, som var Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, ble gitt i strid med de offisielle retningslinjene, fordi bilen hadde en fartssperre som var deaktivert. Dermed er ikke lengre bilens toppfart på 431,072 kilometer i timen lengre gyldig, sier Jamie Strong som er PR Sjef hos Guinness.

Hvem som nå blir kåret som verdens raskeste bil er usikkert. Shelby SuperCars hadde den forrige rekorden med en Utltimate Aero som ble målt til 411,76 kilometer i timen. For ikke lenge siden satte også Hennessey Venom GT en rekort de 427,6 kilometer i timen, men den er neppe gyldig ettersom det ikke var representanter fra Guinness tilstede da rekorden ble satt.

Fra Bugatti sin side er nok heller ikke siste ord sagt. En måte å løse problemet på vil være å be Michelin om å produsere de spesiallagede dekkene slik at de tåler over 415 kilometer i timen, og deretter deaktiver fartssperren på bilene som er solgt.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!