Skuffet? Det trenger du ikke å være. For når AMG nå kommer med en firesylindret motor i A45 AMG og CLA 45 AMG er det alvor. Med 360 hestekrefter og firehjulsdrift har AMG planene klare. Audi S3, som også nylig ble vist, skal pulveriseres  - og BMW M135i har de også planer om å kjøre ringer rundt.

Det er vel få biler det har vært knyttet så stor spenning til som nettopp denne bilen. Spekulasjonene har vært mange, men nå har altså AMG sluppet detaljene rundt bilen. Motoren er den samme to-literen som sitter i A250 Sport - men ytelsen og motorkarakteristikken er kraftig justert av AMG. Dermed yter den 360 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 450 Nm mellom 2250 og 5000 omdreininger i minuttet. Til sammenlikning yter motoren i en standard A250 Sport  211 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 350 Nm.

Nytt er også at bilen får firehjulsdrift, 4matic. I følge AMG skal systemet være betydelig lettere enn hva man finner hos konkurrentene fra Audi og BMW.

Noen sinke blir A45 AMG ikke. Akselerasjonen fra 0 til 100 skal gå unna på 4,6 sekunder, eller omtrent like raskt som en BMW M5. Toppfarten er begrenset til 250 kilometer i timen og forbruket oppgir Mercedes til å være 0,69 liter per mil ved blandet kjøring.

Den samme motoren kommer også i CLA 45 AMG.

Nytt er også S AMG, som får sin premiere i den nye E-klassen fra Mercedes. Dette er en enda mer ekstrem utgave, med enda kraftigere motor og dermed enda mer ekstreme ytelser. I E63 S AMG 4matic har man nå 580 hk og 800 Nm til rådighet. Akselerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen går unna på imponerende 3,7 sekunder!

Også CLS og CLS Shooting Brake kommer i S AMG utgaver.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!