Bilen skal selges over hele verden, men får ulike navn i forskjellige land. I mange europeiske land skal den hete Variant, mens den i USA skal hete Jetta Sportwagon.

Mange konkurrenter

Denne bilen kan bli en favoritt for norske bilkjøpere, med tanke på vår hang til stasjonsvogner. Langt fra alle stasjonsvognutgaver av Golf har blitt suksesser her i landet, men denne kan ha en bra sjanse, ettersom den har en mer dynamisk formgivning enn vi er vant med for stasjonsvogna.

Konkurransen i segmentet er stor, og de tøffeste rivalene blir nok Hyundai i30 og Kia Ceed. Men den nye Golf-stasjonsvogna har også utfordrere fra eget konsern, nemlig den nye Skoda Octavia stasjonsvogn. Det skal også nevnes at Honda kommer med en stasjonsvognutgave av Civic, og den skal komme i salg til høsten.

Fem motorer

Stasjonsvogna deler selvsagt all teknikken med den vanlige VW Golf, noe som innebærer at den trolig blir rundt 100 kg lettere enn den utgående versjonen.

Ved lanseringen skal det være flere motorer tilgjengelige, og de omfatter bensindrevne 1,2 TSI med 105 hk, 1,4 TSI med 122 hk, og 1,4 TSI med 140 hk og deaktivering av sylindere, samt dieselmotorene 1,6 TDI med 105 hk og 2,0 TDI med 150 hk.

Flere utgaver

Modellprogrammet skal bygges ut ytterligere fremover, og vi kan også vente en firehjulsdrevet 4Motion-versjon av Golf stasjonsvogn, og kanskje en GTI-versjon som en utfordrer til Ford Focus ST stasjonsvogn.

Denne generasjonen av Golf stasjonsvogn kommer i salg allerede denne våren, men prisene er ennå ikke kjent.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!