Det nærmer seg bilutstilling i Geneve, og der skal vi få se den nye og ansiktsløftede Ford Focus. De første bildene har lekket ut på nettet, og bilen får nye frontlykter, mer krom, et oppfrisket interiør og en grill som ligner en hel del på den vi finner på de eksklusive sportsbilene fra Aston Martin.

Opplysningene er ikke offisielle ennå, men det ser ut til at Ford skal bruke en trykkskjerm for å redusere antallet knapper å holde rede på.

I starten skal Focus forsatt ha de samme motorene som nå, med visse forbedringer i ytelse. Men ganske snart venter vi også at den nye 1,5-liters EcoBoost-motoren skal komme i bruk i Focus også.

Det kan også bli aktuelt at Focus kommer som en sportslig ladehybrid, ikke helt ulik den VW Golf GTE som nylig ble vist.

Den nye Ford Focus RS får vi nok ikke se i Geneve, og heller ikke på bilutstillingen i Paris til høsten. Men i 2015 skal Ford vise frem den nye generasjonen av RS, og ifølge ryktene skal den få den samme 2,3-liters firesylindrede turbomotoren som sitter i den europeiske versjonen av Ford Mustang. Men i Ford Focus RS skal effekten økes til 330 hk.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!