Volvo har lovet å vise frem tre konseptbiler før den nye XC90 kommer til høsten. Nå er Concept XC Coupe offisiell. Den skal lokke dem som "liker ekstremsport og alltid er på jakt etter spenning og utfordringer".

Konseptbilen er bygd på den smarte SPA-arkitekturen, akkurat som Concept Coupe.

"Den nye arkitekturen befrir både oss og ingeniørene fra de begrensningene som var resultatet av at tidligere plattformer ble delt mellom flere merker hos Ford. Den nye arkitekturen gjør det mulig å skape de proporsjonene som er sentrale for en mer dynamisk premium-look", sier designsjef Thomas Ingenlath.

Sammenlignet med Concept Coupe får den nye XC-konseptbilen mer fremtredende hjulhus, lenger akselavstand og en høyere taklinje. Men fronten er ikke særlig annerledes, og de T-formede lyktene henger også med til produksjonsversjonen av XC90.

Målet med denne konseptbiler er altså ikke å vise nøyaktig hvordan XC90 vil se ut når den kommer, men å gi en forsmak på designet.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!