Den kubanske regjeringen har løsnet på de harde reglene om å kjøpe nye biler. Nå trenger man ikke lenger spesialtillatelse, og tanken er at alle som nå kjøper en gammel amerikansk bil fra 1950-tallet skal kunne kjøpe en ny bil.

Men de nye reglene har også medført at prisen på nye biler har skutt i været. I noen tilfeller har prisene økt med så mye som 400 prosent, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kubas regjering har monopol på bilsalg.

Hos en forhandler i Havana koster en Peugeot 206 tilsvarende 546 000 kroner, mens en Peugeot 508 koster 1,6 millioner. Den gjennomsnittlige månedslønnen på Cuba er 120 kroner.

- Jeg tjener rundt 180 kroner i måneden. Det innbærer at jeg aldri vil kunne kjøpe en slik bil. Jeg kommer til å dø før jeg kan kjøpe en ny bil, sier Roberto Gonzales, som eier en Plymouth fra 1950-tallet.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!