En av nyhetene i forbindelse med lanseringen av den nye Ford Mustang er at muskelbilen skal kunne fåes med en firesylindret motor med turbo. Grunnen er selvsagt at utslippskravene blir hardere.

Enda et tiltak for å senke utslippene kan være å tilby Mustang med enten elektrisk drift, hybridteknikk eller dieselmotor. Det avslører sjefen for Fords drivlinjer, Bob Fascetti, for australske Go Auto.

- Vi ser ikke på diesel akkurat nå, men med tanke på hvor vi er på vei, med lavere forbruk, ser vi over alle muligheter. Diesel er en av dem, sammen med hybrider og elbiler, sier Fascetti.

Men entusiastene kan ta det med ro. Ford Mustang skal selges med en femliters V8-motor uten overlading de kommende årene.

- Vi ville alltid beholde femlitersmotoren i Mustang, fordi den har vært helt fantastisk for oss, og den er virkelig en del av merket. Det var aldri noen debatt om å ikke bruke V8-motoren, sier Fascetti.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!