Det kommer etter hvert en ny modell til bilkjøpere som synes at Audi Q3 er altfor klumpete og stor. Audi planlegger en ny innstegsmodell blant SUV-ene i Q-serien. Nye Q1 er basert på A1, og skal komme i produksjon i 2016.

Allerede nå har Audi laget en skisse av en konseptbil. Men vi kan trygt regne med at designet blir tonet ned en anelse før bilen kommer i produksjon. Audi Q1 blir trolig drøyt fire meter lang.

I tillegg til Q1 kommer Audi til å lansere flere andre Q-modeller i årene som kommer, blant annet Q4, Q6 og en helt ny Q7.

- Audi Q1 er en del av vår brede SUV-strategi. Q-familien kommer til å få en attraktiv innstegsmodell, designet ut fra MQB-konseptet med tverrstilt motor, sier Audi-sjef Rupert Stadler.

Blant Q-modellene er det akkurat nå Q5 som selger best. Den står for halvparten av alle solgte Q-biler. Totalt står SUV-ene for 28 prosent av Audis salg, men det tallet vil øke til 35 prosent i 2020, ifølge Audi. Målet er å selge to millioner biler i året senest i 2020.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!