Volvo har mye spennende på gang, blant annet en helt ny motorfamilie og en ny generasjon av XC90. Dessuten har merket lovet at Concept Coupé skal følges av flere andre konseptbiler.

Men selvsagt foregår det mye bak kulissene også. Vi vet allerede nå at Volvo utvikler en helt egen og kompakt plattform for de kommende modellene. XC90 blir først ut på Scalable Platform Architecture.

Disse bildene er tatt av en svensk AMS-leser i Furnace Creek i amerikanske Death Valley. Ved første blikk ser det ut som en vanlig XC70 og en XC60. Men klistremerker med teksten "Test Vehicle" og den ekstremt brede sporvidden avslører at det skjuler seg noe helt nytt under det kjente karosseriet.

En ikke altfor vill gjetning kan være at Volvo tester den nye SPA-plattformen. Som navnet antyder blir den fleksibel på alle måter. I tillegg til XC90 skal også etterfølgeren til dagens V70 - som bytter navn til V90 - baseres på SPA-teknikken.

Derfor kan det meget vel være en fremtidig V90 som Volvo nå varmetester med tilhenger i Death Valley.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!