Det er en alvorlig feil på bremsene som ligger til grunn for tilbakekallingen. En pumpe i bremseservoen kan gå i stykker og dermed tilbakekalles nå alle Mitsubishi I-Miev, Peugeot Ion og Citroën C-Zero.

- Feilen er funnet og det har heldigvis ikke ført til noen ulykker, men det er problematisk siden feilen ligger i bremsene, som jo er viktig for sikkerheten. Kort fortalt betyr dette at kvalitetskontrollen hos Mitsubishi er for dårlig, sier Tatsuo Yoshida som er analytiker hos Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til CNBC.

Problemet er en produksjonsfeil på en elektrisk pumpe. Feilen kan føre til at pumpen sender luft inn til bremseservoen. Det kan igjen føre til at man får redusert bremsetrykk, noe som betyr at man må trykke hardere på bremsen for å stoppe. I enkelte tilfeller kan også bremselengden bli lengre, skiver Reuters.

Selve byttet av pumpen tar en times tid.

Tilbakekallingsaksjonen er den største på elbiler noensinne, foreløpig er det uklart hvor mange biler som tilbakekalles i Norge.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!