Akkurat tester Honda neste generasjon av Civic Type R på Nürburgring. En stor nyhet er at modellen for første gang får en turbomotor, etter at alle tidligere utgaver har hatt vanlige sugemotorer.

Type R kommer i salg i annet halvår i 2014, og den skal ha høyere effekt enn noen tidligere Type R. Effekten skal ligge over 270 hk, men bilen får ikke firehjulsdrift.

Ifølge Hondas Europa-sjef, Namabu Nishimabe, nærmer testbilen seg nå de beste rundetidene for forhjulsdrevne biler på Nürburgring, noe som bekrefter at Honda utfordrer Renault Megane RS på alvor når det gjelder å ha den raskeste forhjulsdrevne GTI-bilen på Ringen.

Det er mye som tyder på at Type R kan komme til å få en automatkasse, ikke minst eksosen og de raske girskiftene som observatørene kan melde om.

Hvis Civic Type R får dobbelclutchkasse følger den i fotsporene til Renault Clio RS og Porsche 911 GT3, som begge er å få kun med en slik girkasse.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!