Mr. Blackwell har gått bort

Verdens slemmeste motekritiker er død

Richard Blackwell er kjent for sin skarpe tunge. Nå har han gått bort.

GÅTT BORT: Verdens slemmeste motekritiker, mr. Blackwell, har gått bort

GÅTT BORT: Verdens slemmeste motekritiker, mr. Blackwell, har gått bort Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Richard Blackwell var utdannet som designer, men er mest kjent for sin årlige «Verst kledde»-liste hvor han lar kjendiser fra Zsa Zsa Gabor til Britney Spears få gjennomgå.

Men mr. Blackwell kommer dessverre ikke til å få gjennomført sin liste for 2008. Han har nemlig gått bort, melder Associated Press.

Talspersonen hans forteller at han døde av komplikasjoner fra en infeksjon i tarmene.

Mr. Blackwell ble 86 år gammel.

CRUELLA DEVILLE: Mr. Blackwell har sammenlignet Sharon Stone med Cruella DeVille fra "101 Dalmatinere".

CRUELLA DEVILLE: Mr. Blackwell har sammenlignet Sharon Stone med Cruella DeVille fra "101 Dalmatinere". Foto: Foto: Stella

Stygge kommentarer

Mannen som er kjent for å ha den skarpeste tungen og de styggeste kommentarene, begynte å liste opp Hollywoods moteblundere så tidlig som i 1960.

Siden den gang har han lekset opp stjernene for ikke å kle seg slik han mente de burde.

Han har blant annet kalt Barbra Streisand for Frankesteins maskuline brud og sammenlignet Sharon Stone med Cruella DeVille.

Også de yngre stjernene har fått gjennomgå. Mr. Blackwell har uttalt at Lindsay Lohan gikk fra å være bedårende til å bli sørgelig og at Christina Aguilera er en blendende sanger som har lagt igjen den gode smaken i garderoben.

Satirisk blikk

Mr. Blackwell har selv uttalt at han hadde blandede følelser når det gjaldt å kritisere klesstilen til kjendisene så åpnet. De fleste av kvinnene han bedømte var kvinner han hadde genuin respekt for når det kom til deres talent, om ikke deres klessmak.

- Listen er og har alltid vært et satirisk blikk på motefeilene gjennom året. Jeg sa bare høyt det andre hvisket. Det er ikke min intensjon å såre disse menneskene, det er for å rakke ned på klærne de har på seg, sa han i 1998.

Stor mediebegivenhet

Den årlige listen gjorde Mr. Blackwell til en kjendis, og han ble raskt en favoritt på ulike talkshows på TV.

I sine glansdager var annonseringen av listen en stor mediebegivenhet. Den andre tirsdagen i januar, inviterte Mr. Blackwell reportere hjem til seg til en overdådig frokost før han gjorde en dramatisk entré for TV-kameraene.

Det siste tiåret har listen derimot mistet litt av glansen, og motekritikeren begynte å sende den ut via mail.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning