Kåret av motebladet Vogue

Verdens mest lovende modell

Britisk tenåring har en lys fremtid i møte, mener Vogue.

LYSENDE FREMTID: Vogue spår at Jourdan kommer til å gjøre det bra som modell verden over.

LYSENDE FREMTID: Vogue spår at Jourdan kommer til å gjøre det bra som modell verden over. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
POPULÆR MODELL: Jourdan har hatt mange oppdrag siden hun ble oppdaget, her fra "The Julien Macdonald catwalk show" under London fashion weeki september i fjor

POPULÆR MODELL: Jourdan har hatt mange oppdrag siden hun ble oppdaget, her fra "The Julien Macdonald catwalk show" under London fashion weeki september i fjor Foto: Foto: Bulls

Den britiske tenåringen Jourdan Dunn har blitt kåret til en av de mest lovende unge modellene i verden av det prestisjetunge motebladet Vogue.

Den 19-år gamle jenta ble oppdaget av en talentspeider fra modellbyrået Storm da hun var ute og shoppet på West London Primark for to år siden. Dette er det samme byrået som representere supermodeller som Kate Moss (34), Claudia Schiffer (37) og Sophie Dahl (30).

I løpet av de to siste årene har hun blant annet vært Pradas første fargede catwalkmodell siden Naomi Campbell representerte motehuset for et tiår siden.

Jourdan er en av to britiske modeller som Vogue spår en lysende global modellfremtid.

Rasistisk industri

Mange kritiske røster har i flere år påpekt at modellindustrien er rasistisk fordi modeller som har et etnisk utseende ofte blir ekskludert fra de store motemagasinene og motehusene. Etnisk skjønnhet er dessverre omtrent usynlig i dagens modellindustri, noe vi sterkt håper er en trend som fort vil gå over.

Vi ser derfor på Jourdan som et frisk pust i den ellers så hvite modellverdenen, og det er gledelig å vite at hun blir løftet fram av et såpass tungt moteblad som Vogue.

OPPDAGET AV TALENTSPEIDER: Jourdan ble oppdaget av en talentspeider da hun var bare 17 år gammel.

OPPDAGET AV TALENTSPEIDER: Jourdan ble oppdaget av en talentspeider da hun var bare 17 år gammel. Foto: Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning