DIY - Hårvideo: tre hverdagsfrisyrer i en fei!

Tre fine hverdagsfrisyrer

Det er ikke så mye som skal til for å forvandle kjedelig «morra-hår» om til en spennende hverdagsfrisyre

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Vi har alle vært der; det er ti minutter til vi bare må komme oss av gårde til jobb eller skole.

Klærne er på, sminken er lagt - men hva med håret? Det blir rett og slett veldig ofte at vi bare lar det henge eller setter håret raskt opp i en ball.

- Gud, så kjedelig!, tenker vi - men vi har rett og slett ikke tid!

Men jo da, hår trenger ikke være så komplisert.

Med et par enkle triks kan vi faktisk få til superfine hverdagsfrisyrer, på under fem minutter!

Behandle håret riktig

Selv prøver jeg å vaske håret maks to ganger i uka. Da holder det seg renere og mer glansfult lenger, og jeg slipper å styre med vått hår hver morgen.

For at håret skal holde seg mest mulig arbeidsvillig, er det lurt å la det henge løst så mye som mulig. Å gå, eller sove med strikk for mye kan faktisk være skadelig for håret.

Legg gjerne noen kroner i hårepleien, da dette på lik linje som for eksempel hudpleie er veldig viktig og gjør nytta si når du finner et produkt som er spesielt laget for din type hår. Det er liten tvil om at hårpleie og stylingproduktene vi får kjøpt hos frisør er noen av de aller beste. Da får man jo også best veiledning om hvordan bruke og pleie håret riktig - som igjen sparer deg for en del stress, penger og tid.

Bruk bare styling produkter når du absolutt må. Håret er sunnest når den har minst mulig kjemikalier i seg i løpet av en uke.

PRODUKTER: 1. Enrich Volumizing Shampoo fra Wella Professionals (kr 189) og Enrich Mosturizing Conditioner fra Wella Professionals (kr 189), 2. Sculpting Foam fra Paul Mitchell (kr 139), 3. Whip Foam fra Joico (kr 155), 4. Perk Up Dry Shampoo fra Amika (kr 199), 5. Breaking Hair Detangling Spray fra Lee Stafford (kr 99), 6. Root Lift Spray fra GHD (kr 239), 7. Expert Absolute Repair Cellular Serum fra L'Oréal Professionnel (kr 109), 8. Ceramic Vented Radial Brush fra GHD (kr 159), 9. Salon Finish Extra Control Mousse fra TRESemmé (kr 89).

PRODUKTER: 1. Enrich Volumizing Shampoo fra Wella Professionals (kr 189) og Enrich Mosturizing Conditioner fra Wella Professionals (kr 189), 2. Sculpting Foam fra Paul Mitchell (kr 139), 3. Whip Foam fra Joico (kr 155), 4. Perk Up Dry Shampoo fra Amika (kr 199), 5. Breaking Hair Detangling Spray fra Lee Stafford (kr 99), 6. Root Lift Spray fra GHD (kr 239), 7. Expert Absolute Repair Cellular Serum fra L'Oréal Professionnel (kr 109), 8. Ceramic Vented Radial Brush fra GHD (kr 159), 9. Salon Finish Extra Control Mousse fra TRESemmé (kr 89). Foto: FOTO: Produsentene.

Oppsett med sideflette

I videoen over begynner jeg med å vise et oppsett med sideflette. Jeg digger denne frisyren fordi den er så utrolig enkel, men det ser ut som vi har brukt mye lenger tid på håret enn vi faktisk har. Det spiller ingen rolle om du har rett hår eller krøller, nyvasket eller ei - denne fungerer uansett.

Begynn med å lage en sideskill rett ved hårefestet forann. Flett deg bakover, og hent opp litt og litt hår slik som i en klassisk pariserflette. Når du har flettet deg til rett bak øret, fortsetter du fletten helt ut uten å hente opp noe mer hår.

Dra så fletten bak, og samle sammen hele håret bakerst i nakken.

Nå skal vi tvinne håret stramt og helt ut. Bruk gjerne høyre hånda til å holde fast håret ved hodet, og venstre hånda til å tvinne håret.

Etterhvert vil håret tvinne seg selv rundt i en liten ball nederst i nakken. Fest gjerne med lusespenner for et usynelig feste hvis du har tid, eller sett bare en strikk rundt det hele som jeg gjorde.

Og det er egentlig alt som skal til. Hvis du har lyst på en løsere look, så kan du gå over håret og løsne litt ved å dra i det. Denne frisyren trenger ikke noe spray for lange lengder, men hvis du har litt kortere og oppklipt hår kan du godt gå over med en finishing spray for å holde småhår på plass.

Chic bohem hår

OPPSETT MED SIDEFLETTE: Dette er frisyren som lurer alle til å tro at du er en hårmester! Begynn med en enkel flette i front, dra den bak til nakken og tvinn alt håret sammen til den ball. Enklere blir det ikke!

OPPSETT MED SIDEFLETTE: Dette er frisyren som lurer alle til å tro at du er en hårmester! Begynn med en enkel flette i front, dra den bak til nakken og tvinn alt håret sammen til den ball. Enklere blir det ikke! Foto: FOTO: Tove Eggen.

En av mine favoritt stiler er chic-bohem og dette er enda en enkel hverdagsfrisyre som også passer ypperlig til sommerfest og fjellet.

Den er spesielt fin for oss som liker å ha håret løst, men som alltid ender opp med å dra det bak øra i frustrasjon.

Ta en liten hårlengde helt øverst ved midtskillen, og flett håret skrått bakover. Hent opp hår som i en pariserflette helt nærmest festet cirka 5-6 ganger, og flett så helt ut uten å ta med mere hår. Fest med en strikk mens vi gjør det samme på andre siden av midtskillen.

Når den andre siden er flettet ut, trekker vi begge bak til rett under krona på hodet. Her kan man henten bare dra ut den første strikken og feste begge flettene sammen som i en hestehale, eller flette begge sammen til en lang flette som jeg gjorde i videoen.

Da er det viktig å passe på at man ikke får med seg noe ekstra hår, og kun bruker flettene vi allerede har gjort.

Og vips har man fått en ganske fancy flette som går fra front og helt bak, og ser like fin ut bakfra som forann.

Ved å dra to fletter bakover, får man en veldig fin form på hode og hår som løfter fokuset oppover. Man har også litt hår igjen som henger ved ansiktet, uten at det blir for mye.

Messy hestehale

Selv liker jeg hestehaler - rett og slett fordi det er enkelt! Men man kan ta seg et par minutter til å gjøre hestehalen litt mer spennende og legge inn teksturer for en messy men fin hestehale.

CHIC-BOHEM: Hvis du vil ha håret ned, men utover dagen irriterer deg over hår i ansiktet, så er dette den perfekte frisyren! Lag to fletter i front og samle de bak - rett under krona på hodet. Pass på at det henger litt hår ned i front hvis du fortsatt vil ramme inn ansiktet.

CHIC-BOHEM: Hvis du vil ha håret ned, men utover dagen irriterer deg over hår i ansiktet, så er dette den perfekte frisyren! Lag to fletter i front og samle de bak - rett under krona på hodet. Pass på at det henger litt hår ned i front hvis du fortsatt vil ramme inn ansiktet. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Som ved de to andre hverdagsfrisyrene, så spiller det ingen rolle om du har rett hår eller krøller, nyvasket eller ei. Men selv liker jeg å ha litt volum og tekstur, så vi begynner ved å lage en skill rett ved krona på hodet, flipper håret fremover og legger inn litt volumpudder eller tørrsjampo.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Jobb og masser pudderet godt inn i håret, både fremover og bakover. Jeg liker å konsentrere et volumpudder på krona, da det lett kan bli alt for mye å pudre over hele hodet.

Ta så en kam eller børste og tupper håret lett bakfra som jeg viser i videoen. Når vi flipper håret tilbake, har vi fått en fin og naturlig høyde på hodet - som også er fin når man har løst hår.

For mer tekstur i lengdene, bruker jeg en mousse som jeg klemmer inn i håret nedenfra. Klem og jobb moussen godt inn da dette vil lage bølger og tekstur.

Så er det bare å bestemme seg for om man vil ha en høy, halvveis eller lav hestehale. For denne looken liker jeg best en midt på-versjon.

For en litt mer spennende front, kan du gjerne lage en dramatisk sideskill. Hvis du har litt lugg, eller prøver å gro den ut som meg - kan du godt la den henge litt foran. Ta litt av volumpudderet på fingrene og masser det inn i luggen for bedre hold og struktur.

MESSY HESTEHALE: En hestehale kan være så mang, men den enkleste er den messy varianten. Jobb inn litt volum og tekstur med hårpudder og mousse og fest gjerne med en hårstrikk med metallplate for den siste finishing touchen.

MESSY HESTEHALE: En hestehale kan være så mang, men den enkleste er den messy varianten. Jobb inn litt volum og tekstur med hårpudder og mousse og fest gjerne med en hårstrikk med metallplate for den siste finishing touchen. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Samle alt håret bak, og bruk gjerne en hårstrikk med en metallplate som meg, for en rask glam-effekt.

Igjen så trenger ikke denne looken hårspray, men du kan godt gå over hvis du har mye fjoner på ville veier.

Ferdig!

Og så enkelt kan en litt mer spennende hverdagsfrisyre gjøres, og hver enkelt tar maks fem minutter.

Jeg har selv ofte lett for å glemme å style håret, og kan synes det er vanskelig å få ideer til hva jeg skal gjøre med det.

Så rop ut hvis du vil ha flere tips og videoer om hår, og husk at jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet.

Jeg lager video for KLIKK MOTE hver tirsdag og fredag, så tusen takk for at du så denne videoen - og håper vi sees i neste!

Les også:

Norske kvinners største kompleks

Slik krøller du håret med rettetang

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

10 supre hårtips

Derfor skal du kjøpe en dyr hårbørste

Følg Klikk Mote på Facebook

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning