Test av shaping undertøy

Tove (str. 48) tester shaping-undertøy

Og hun ble overrasket over hvor bra og behagelig det er!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Hvem av oss har vel ikke opplevd å ta på litt stramme eller ettersittende plagg, og følt at valkene tyter ut overalt? Slapp av, det er ikke deg det er noe feil med - du har bare på deg feil undertøy!

Til og med de tynneste jentene kan oppleve at undertøyet de har på seg skaper kanter under den trange toppen eller skjørtet.

Redder antrekket

Redningen er såkalt shaping undertøy - eller hold-in-undertøy som det også blir kalt, som gir jevne linjer under klærne slik at du ikke får synlige valker eller kanter.

Det finnes mange ulike typer shaping undertøy, alt ettersom hva slags type klær du skal ha på deg og hva du ønsker å skjule.

Har du på deg en tettsittende topp, men misliker at BH-en gir deg valker både på siden og ryggen, kan du for eksempel ta på deg en hold-in singlet som gjør disse mindre synlige. Skal du på deg et stram kjole på fest hvor du ikke ønsker å vise trusekanten, kan du ta på deg en hold-in shorts med høyt liv som både strammer inn magen og gir rumpa et løft. Riktig type undertøy kan med andre ord redde julebordkjolen.

Husk også at en BH som sitter riktig kan gjøre underverker for både silhuetten din og holdningen din. Faktisk så bruker hele 7 av 10 jenter feil BH-størrelse!

OVERDEL OG SKJØRT: Med feil undertøy så kommer magen, valker og andre mindre heldige ting frem som lett kan gjøre meg ukomfortabel.

OVERDEL OG SKJØRT: Med feil undertøy så kommer magen, valker og andre mindre heldige ting frem som lett kan gjøre meg ukomfortabel. Foto: FOTO: Tove Eggen.

DETTE SIER TOVE OM SHAPING UNDERTØY

Da sjefen min spurte meg om å gjøre en video på shaping undertøy, ble jeg neste litt flau - jeg har jo aldri brukt det på meg selv før! Jeg har jobbet med det, og forstår de grunnleggende prinsippene.

Men vil det fungere for meg? Vel, det er nettopp det jeg ville teste sammen med dere leserne, så dere får se akkurat hva jeg syns om de forskjellige produktene.

I videoen tester jeg forskjellige plagg som jeg ofte føler jeg skulle hatt litt hjelp til å "holde alt på plass" med.

Kjenn din egen kropp

MED SHAPING: Her har jeg brukt en All In One Body Shaper fra Trinny & Susannah fra Buyhelse.no og riktig BH fra Change som gjør at overkroppen blir lengre, ryggen og hoftene blir jevne og magen strammes inn.

MED SHAPING: Her har jeg brukt en All In One Body Shaper fra Trinny & Susannah fra Buyhelse.no og riktig BH fra Change som gjør at overkroppen blir lengre, ryggen og hoftene blir jevne og magen strammes inn. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Jeg er jo en str 46/48/50 - alt ettersom. Så det finnes visse ting jeg gjerne skulle ha strammet, løftet og skjult. Men la oss ikke glemme de kroppsdelene vi faktisk liker. De fleste har en grei rumpe og finere bein enn de tror - så la dem få komme frem!

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Hvis vi skal tenke etter hva den ideelle kroppsformen er, så er den timeglassformen. Ikke bare fordi noen har bestemt at dette er penest - punktum finale, men fordi mennesker er drevet av symmetri og struktur.

Når en kropp har en timeglassform er den balansert fra øvre delen av kroppen, og fra hofte og ned. Dette gir en balanse og symmetri som øyet gjerne vil se.

Så hvis det er en timeglassfigur vi er ute etter er det viktig å få midjen inn, hoftene ut, brystene opp og armene trukket opp og bakover.

Tidligere har jeg laget video hvor jeg viser hvilke kjoler som passer for oss over str. 42.

Tenk materiale

Selv om shapingprodukter som oftest brukes for å skjule eller løfte en del av kroppen, så er de også ypperlig for å gjemme bort sømmer på undertøy, cellulitter i huden og andre ujevnheter man måtte ha.

JEANS: Shaping fungerer også godt til hverdagsantrekk. Her har jeg den samme All In One Body Shaper fra Trinny & Susannah og BH fra Change som gjør at kroppen "holder seg på plass" og jeg slipper å bekymre med for "muffin top".

JEANS: Shaping fungerer også godt til hverdagsantrekk. Her har jeg den samme All In One Body Shaper fra Trinny & Susannah og BH fra Change som gjør at kroppen "holder seg på plass" og jeg slipper å bekymre med for "muffin top". Foto: FOTO: Tove Eggen.

Veldig mange velger feil stoff på klærne som gjør at man ser større ut enn man egentlig er.

Jeg som har en del cellulitter og ujevn form, liker best å bruke klær med tykke stoffer som ikke suger seg for mye inntil huden.

Men shaping undertøyet bør være så tynt og usynlig som mulig, og likevel gi godt med hold og kompresjon.

Bedømmelsen

Bortsett fra å ha prøvd på størrelsene på BH-ene, så hadde jeg ikke testet noen av shapingproduktene før jeg filmet. Og jeg tror de fleste kan se på reaksjonen min at jeg er overraskende imponert.

Alt føltes så naturlig å ha på seg, og det ble ikke den kaldsvettende opplevelsen jeg kanskje hadde sett for meg. Jeg fikk puste helt fint, gå og sitte som normalt - egentlig så merket jeg ikke at jeg hadde på meg noe av det!

OVERBEVIST: Jeg dro fram en nydelig kjole fra Lindex, som i utganspunktet ikke passer min fasong. Med et godt samarbeid av Body Shaper med truseform, nude T-shirt BH og hold-in shorts fra Change og Magic Top fra Trinny & Susannah så ble plutselig kroppen forvandlet til en fasong som passer til kjolen! Man skulle kanskje tro at så mange shapingplagg sammen ville vært ubehagelig, men det var faktisk overraskende digg å ha på seg - topp stemning!

OVERBEVIST: Jeg dro fram en nydelig kjole fra Lindex, som i utganspunktet ikke passer min fasong. Med et godt samarbeid av Body Shaper med truseform, nude T-shirt BH og hold-in shorts fra Change og Magic Top fra Trinny & Susannah så ble plutselig kroppen forvandlet til en fasong som passer til kjolen! Man skulle kanskje tro at så mange shapingplagg sammen ville vært ubehagelig, men det var faktisk overraskende digg å ha på seg - topp stemning! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Jeg bare følte meg rettere i ryggen, lengre og mer «på plass».

Hvorfor bruke shaping undertøy

Jeg kommer til å bruke disse produktene masse fremover, og ikke fordi jeg direkte skammer meg over å være tykk eller føler at jeg trenger det, men fordi jeg følte meg genuint vel og sexy i det!

Fordi klær kan være litt vanskelig å finne i perfekt passform, så hjelper shaping undertøyet utrolig med å holde ting på plass. Man slipper å dra, justere, rette ut og stramme inn antrekket sitt febrilsk i løpet av dagen eller kvelden, og kan føle seg trygg på at alt er på plass.

Da føler man seg vel og får mer selvtillit som uansett er det viktigste vi kan skape for oss selv...

Ferdig!

Håper dere fikk noe ut av denne videoen, og bare kom med spørsmål under i kommentarfeltet. Jeg svarer på absolutt alle spørsmål, og lurer på om dere vil ha flere styling videoer fremover? I så fall skal jeg nok huke tak i noen venninner også så vi får stylet flere kroppsfasonger.

Takk for at du så denne videoen, og håper du følger med til neste gang også.

Les også:

Guide til shape-wear

SHAPING UNDERTØY: 1. Shapingtopp fra Lindex (kr 299), 2. Shaping Truse fra Lindex (kr 199), 3. Body Shaper fra Change (kr 599.95), 4. Sculpt Essence fra Triumph Essence (kr  1099), 5. Shaping Brief fra Change (kr 299.95), 6. Midjeformer fra Lindex (kr 199), 7. Shaping Topp fra Lindex (kr 199), 8. Sofia Seamless Padded fra Change (kr 369.95), 9. Shapingkjole fra Lindex (kr 299), 10. High Waist Panty fra Change (kr 399.95), 11. Body Shaper Nude fra Change (kr 599.95), 12. Shaping Top fra Change (kr 369.95), 13. Control Chemise fra Change (kr 749.95).

SHAPING UNDERTØY: 1. Shapingtopp fra Lindex (kr 299), 2. Shaping Truse fra Lindex (kr 199), 3. Body Shaper fra Change (kr 599.95), 4. Sculpt Essence fra Triumph Essence (kr 1099), 5. Shaping Brief fra Change (kr 299.95), 6. Midjeformer fra Lindex (kr 199), 7. Shaping Topp fra Lindex (kr 199), 8. Sofia Seamless Padded fra Change (kr 369.95), 9. Shapingkjole fra Lindex (kr 299), 10. High Waist Panty fra Change (kr 399.95), 11. Body Shaper Nude fra Change (kr 599.95), 12. Shaping Top fra Change (kr 369.95), 13. Control Chemise fra Change (kr 749.95). Foto: FOTO: Produsentene.

Test: Hold-in strømpebukser

TRINNY & SUSANNAH: Damene bak det populære britiske tv-programmet har tatt Norge med storm, og shaping-produktene er som skapt for alt som kan strammes, løftes, skjules og fremheves.

TRINNY & SUSANNAH: Damene bak det populære britiske tv-programmet har tatt Norge med storm, og shaping-produktene er som skapt for alt som kan strammes, løftes, skjules og fremheves. Foto: FOTO: Produsenten/Buyhelse.no

Her er skoene som gjør deg slankere

Følg Klikk Mote på Facebook

Slik finner du den perfekte jeansen

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning