- Ikke skjul kroppen din, vær stolt av din figur. Unngå å sammenligne deg med andre, vi kommer alle i ulike former og fasonger, og det er ingen fasit på hva som er korrekt!

Det er Mona Ekebergs hovedbudskap til alle damer som kvier seg til å bruke bikini på stranden.

Ekeberg er daglig leder ved Wahine.no, nettbutikken som selger badetøy. Hun mener at du også kan føle deg komfortabel i bikini hvis du bruker litt ekstra tid når du leter etter det perfekte badetøyet.

- Bruk tid på velge deg ut en bikini som føles riktig for deg, og styr fokuset mot de delene av kroppen du selv ønsker, tipser hun.

- Få hjelp til mål

Dette støtter Linda Lien Rossland, butikksjef ved undertøyskjeden Change på Bergen Storsenter:

- Vær komfortabel med kroppen din! Alle damer har komplekser, stor som liten - ingen unntak, mener Lien Rossland.

Hun tenker at det hjelper å velge en bikini som passer:

- Du føler deg sjeldent vel i en bikini som enten er for stor eller for liten, og det ser heller ikke så bra ut, sier Lien Rossland.

Butikksjefen anbefaler deg å søke råd hos ansatte i butikker som selger undertøy og badetøy.

- De kan hjelpe deg med å ta mål og finne badetøy som passer deg perfekt. Alle er forskjellige og har ulike preferanser, sier hun mens hun legger til:

Vil du virkelig stråle på stranden? Trekk pusten dypt, slapp av og smil!

Fire ulike kroppsfasonger

For å finne bikinien som passer perfekt, er det greit å huske på at det som ser supert ut på din venninne ikke nødvendigvis er riktig for deg.

Du kommer derfor langt med å finne din kroppsfasong, og deretter velge form, snitt og farger som viser kroppen din fra sin mest flatterende side.

Trenger du hjelp? I listen under finner du ekspertenes beste bikinitips til fire vanlige kroppsformer!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!