En BH sitter perfekt når..

  • Bærestykket på BH-en sitter behagelig.
  • Baksiden av BH-en er vannrett med bh-ens forside.
  • Hele brystet er inni skålen. Det må ikke være noe ekstra hud på sidene og ikke noe av brystet som buler over skålen.
  • Bøylene ligger flatt inn til kroppen og omslutter brystet; de må ikke skjære inn i huden.
  • Stroppene er justert til du føler at brystene er støttet i sin naturlige posisjon, som regel mellom albu og skuldre.

Kilde: Elisabeth Mangersnes, butikksjef hos Triumph

Du går mest sannsynlig med den nesten hver eneste dag. Da sier det seg selv at den må være behagelig å gå med – og ikke i veien eller noe du irriterer deg over; BH-en.

Første bud når du skal finne en BH som passer, er at BH-beltet er i riktig størrelse.

Vil du lære deg supre tips til hvordan en BH kan funke til alle plagg og hvordan du tar best vare på den, sjekk ut listen nederst i saken!

Viktigheten av BH-belte i riktig størrelse

- De fleste velger et for løst BH-belte, som fører til at det sklir opp på ryggen, sier Beate Higley, administrerende direktør ved undertøyskjeden Change Lingerie.

Irriterende? Ja. Da sklir også skulderstroppene opp, og skålene sklir ned foran på brystene.

- Dette fører til at BH-en ikke gir støtte, og er ubehagelig. Når BH-beltet er riktig vil BH-en holde seg i vannrett linje på kroppen hele dagen. Vekten av bysten bæres da cirka 80 prosent gjennom BH-beltet, og bare 20 prosent gjennom skulderstroppene, sier Higley.

Ifølge eksperten vil det gi en stor forbedring i komfort, samt at BH-en løfter og former bysten.

- En annen fordel med riktig størrelse på BH-beltet er at kanten på ryggen blir mindre, ettersom vi er smalere rundt ryggen lengre nede, enn lengre oppe der bh-en eventuelt sklir opp, sier Higley videre.

Mange går med «feil» BH

For er det noe som er vanskelig for flere kvinner, så er det å vite hvordan BH-en skal sitte når den sitter perfekt. Og svært mange av oss går mest sannsynlig rundt med en BH i feil størrelse.

- Skålen på BH-en må også passe perfekt; ikke være for stor, da gir den ikke støtte, og ikke være for liten. Er den for liten vil det både bidra til ubehag men også at det blir en bulk over BH-en som ikke er pen under klærne, sier hun.

Wenche Skjellan, eier av undertøysbutikken Det Lille Under, forteller at en BH sitter perfekt hvis den dekker det behovet den skal fylle.

- Dette kan jo være forskjellig avhengig av bruksområde, som stroppeløs hvis du trenger det og usynlig BH hvis du trenger en T-shirt-BH, sier hun og legger til:

- En BH skal være komfortabel, riktig tilpasset, ikke for trang rundt, og ikke lage «ekstrapupp».

En BH i riktig størrelse, og også undertøy ellers, kan gjøre underverker for hvordan antrekket ditt blir.

Fiffige BH-tips

Dersom du ikke har en BH spesielt tilpasset et behov du har der og da, for eksempel en stroppeløs BH, en BH beregnet for bar rygg, eller en altfor vid genser som gjør at BH-stroppene viser på skuldrene, finnes det flere triks du kan ta i bruk.

Ta en titt i listen under og sjekk hva du kan gjøre!

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!