Ørepynt kan oppgradere et ellers så kjedelig antrekk til et skikkelig festantrekk.

Men det mange ikke vet er at feil type ørepynt til din ansiktsform kan ha stikk motsatt effekt for looken din.

Men før du tar hensyn til det, er det to ting som er viktigere enn alt det andre, mener Nina Agerskov Myrlund, PR & Marketing Administrator hos smykkeprodusenten Dyrberg/Kern.

- Du skal like pynten og føle deg vel når du bærer den. Hvis ikke dette er på plass, spiller det ingen rolle hvilken farge eller fasong du velger, eller hvilken ansiktsform du har, sier hun.

Se en liste over hva som kler ansiktsformen din nederst i saken!

- Skal skape symmetri i ansiktet

For ørepynten, som for mange kan virke som en liten detalj, er faktisk noe som kan være avgjørende for hele looken din.

- Jeg er overbevist om at smykket er et uttrykk for din individuelle og personlige stil, så derfor er regel nummer én at du helt personlig opplever at øreringene vil hjelpe til med å uttrykke hvem du er, sier Myrlund.

Og mange glemmer at ørepynten du velger bør passe din ansiktsfasong:

- Regel nummer to er at smykket skal skape balanse i ansiktet, du skal altså gå etter form, farge og tendenser som vil gi ansiktet ditt et symmetrisk og harmonisk utseende, sier hun.

Tabber å unngå

Det finnes en del "regler" å forholde seg til om du vil velge den perfekte ørepynten for ditt ansikt.

- Unngå for det første neonfarger! Uansett ansiktstype. Om du har en gylden hud eller en mer skandinavisk, lys hudtype, er neonfarger aldri passende, mener Myrlund.

Også nettsiden The Times Of India presenterer noen gode råd for hva du helst bør unngå når du velger ørepynt, som at du aldri bør la ørepynten "konkurrere" med halssmykket. Velg bare ett av elementene som skal skille seg ut.

I listen under finner du utfyllende informasjon om ørepynten som passer de ulike ansiktsformene!

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!