En av høstens største trender er 70-tallet.

Denne sesongen kommer «alle» til å kle seg i semsket skinn, slengbukser, flagrende skjørt og kjoler – for ikke å snakke om it-plagget ponchoen.

- Med 70-tallet sterkt i trendbildet, er også de lårhøye støvlettene tilbake for fullt med it-girls som Chiara Ferrangi, Kylie Jenner og Cara Delevingne i spissen, sier Ida Elise Eide Einarsdóttir, moteblogger og redaktør for Vixen.no.

Det nærmest bugnet over av lårhøye støvletter på catwalken. Burberry Prorsum, Saint Laurent, Isabel Marant og Altuzarra var blant dem som kledde modellene i disse skoene.

Lårhøye støvletter

PÅ CATWALKEN: MSGM, Rodarte og Saint Laurent var blant motehusene som sendte modellene nedover catwalken i lårhøye støvletter. © FOTO: Getty Images, Stella Pictures

Unngå for mye hud

Utfordringen med de lårhøye støvlettene er å ikke bli for «Pretty Woman».

- Husk at de ofte er et statement i seg selv, så hold resten av antrekket relativt nedtonet, sier Einarsdóttir.

Ifølge stylist og motejournalist Ingrid Bruvik, krever de lårhøye støvlettene en viss mengde klær.

- For mye hud på feil steder sender feil signaler, sier hun.

For å tone ned den sexy looken, kan du kombinere skoene med enkle hverdagsplagg, som for eksempel en jeans og en klassisk skjorte eller trendy pologenser, eller sammen med en søt, langermet kjole med print.

- Vil du ikke pakke bort sommershortsen riktig ennå, kan du bruke den til de lårhøye støvlettene – bare sørg for å ikke vise for mye hud, sier Einarsdóttir.

Her kan du for eksempel style dem sammen med en enkel bomullsgenser med lange ermer og en jakke over skuldrene for en kul og oppdatert look.

Eirik Mogseth, stylist og faglærer ved SoFI (School of Fashion Industry), trekker frem Kate Moss og Miroslava Duma som kjendiser som klarer å balansere antrekkene perfekt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lårhøye støvletter

RIKTIG STYLING: Modell Emily Ratajkowski kombinerer støvlettene med en langermet kjole. Supermodellen Kate Moss bruker en oversized strikkegenser sammen med skjørt og lårhøye støvletter. It- girl Miroslava Duma går for jeans og en stikkejakke over skuldrene. © FOTO: Getty Images

Tenk kontraster

Hemmeligheten bak ethvert vellykket antrekk er å tenke kontraster.

Synes du skinn kan bli litt for dramatisk, kan du bruke de lårhøye støvlettene sammen med mykere materialer.

- Kombiner skinn med strikk for å «myke» opp uttrykket – da får du et harmoniske antrekk, sier Mogseth

Einarsdóttir tipser om at du alternativt kan bruke stoffer som kasjmir eller silke.

Du kan også bruke skinnstøvlettene sammen med et skinnskjørt, men velg en overdel som skaper balanse i antrekket.

- Bruk en ullgenser for en avslappet og kul hverdagsstil. Bytt ut genseren med en bluse når du skal på fest, gjerne med V-hals og lange ermer, tipser Bruvik.

Lårhøye støvletter

LÅRHØYE STØVLETTER: Øverst fra venstre: Din Sko, kr 599. Zara, kr 1199. New Look/Nelly.com, kr 749. Jeffrey Campbell, kr 2490. Eurosko, kr 2499. Front Society, kr 2500. Nederst fra venstre: Stockholm Design Group, kr 1599. Tamaris, kr 1199. H&M, kr 1299. Lille Vinkel Sko, kr 1998. Aldo, kr 1999. © FOTO: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!