Hudpleie, manikyr og hårkurer i salong kan fort svi i lommeboka.

Så hvorfor ikke lage din egen skjønnhetssalong hjemme? De fleste produktene du trenger finner du på kjøkkenet.

Naturlige skjønnhetsprodukter

Memona Sarwar, eier av hudpleiesalongen Memonas Beauty Room AS, har lang erfaring med hjemmelagde skjønnhetsprodukter.

- Min mor og bestemor pleide å lage skjønnhetsprodukter av ingredienser de hadde hjemme. Disse har jeg også solgt i mine salonger, sier Sarwar.

Hun er nemlig den eneste hudpleieren i Norge som benytter seg av såkalt ayurvedisk hudpleie.

Ayurveda er et av verdens eldste medisinske systemer, mer enn 4000 år gammelt. Kroppspleien stammer fra India, og er kjent for blant annet bruken av naturlige pleieprodukter som urter og mineraler.

Prøv hjemme

Den indiske skjønnhetsmetoden er populær i flere land, og bare ett av mange eksempler på at det er fint mulig å bruke både mat og urter til å pleie hud, hår og negler.

Hudterapeut Silje Menzies er enig med Sarwar.

- Jeg har tro på naturlig hudpleieingredienser som urter, oljer, melk og honning, sier hun.

Menzies har jobbet mye med naturmedisin som hudterapeut, og mener for eksempel at de naturlige, gode oljene som Omega3, vil smøre kroppen like godt på utsiden som på innsiden.

Hudterapeuten synes derfor at det absolutt kan være verdt å teste ut litt forskjellige ingredienser fra kjøkkenet på huden.

- Utfordringen for mange i dag er å finne helt rene og naturlige produkter som er skånsom mot huden. Men det kan du finne på kjøkkenet, sier Menzies.

Vil du teste selv?

Her får du ni spennende pleietips!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!