Kanskje har du allerede har funnet den perfekte festkjolen, og endelig lært deg hvordan du skal få sminken til å holde seg fin hele kvelden til julebordet, men hva med håret?

En kledelig festfrisyre er virkelig prikken over i-en for en fullkommen party-look.

Og skal vi tro ekspertene er det ikke lenger nødvendig å sette av timer til å få til et rød løper-oppsett – der resultatet mest sannsynlig ikke ble helt som du hadde sett for deg uansett

Hår- og makeupartist, Jeanette Gjerde Olsen, har gjort tusenvis av hårfrisyrer. Hun sier at det enkle ofte er det beste, spesielt denne sesongen.

- I år ser jeg mye av løse oppsett, løse hestehaler og fønte, blanke hår. Sistnevnte er spesielt hot akkurat nå.

Hvordan finne den rette frisyren

Vi har alle forskjellig ansiktsfasong og hårtype. Hvordan kan man finne ut hvordan frisyre som passer enhver?

- Her gjelder det å prøve seg frem. Det handler i bunn og grunn om hva du liker selv, sier Olsen.

Svetlana Jouni er frisør, makeupartist og daglig leder ved salongen Studio S Style. Hun sier det ikke er noe fasitsvar på hvilken frisyre du bør gå for.

- Når jeg skal lage festfrisyrer ser jeg alltid an personens stil og smak. Noen kler godt en stram look, mens andre vil se best ut i en mer avslappet frisyre, sier hun.

- Det avhenger selvfølgelig også av hvilken anledning du skal pynte deg i. På julebord står du ganske fritt når det kommer til frisyrer.

Dette trenger du

Det er spesielt noen redskaper og produkter du bør ha for å lykkes med sveisen.

- Hvis du har spisskam, oppsettbørste (børste med myk bust), spenner og eventuelt strikk kommer du langt, sier Olsen og legger til:

- Av produkter bør du ha tørrshampo, glansspray, hårpudder og en vanlig hårspray for hold. Men det kommer selvfølgelig an på hvilken frisyre du går for.

- Og pass på å ikke bruke en sterk spray med en gang. Da vil det bli vanskelig å rette på frisyren, sier Jouni.

Det kan også lønne seg å ha nyvasket hår, så fremst du prepper det med de riktige produktene.

- Jeg synes du bør ha nyvasket hår for å se fresh ut. Bruk en volumshampo og en god balsam i lengdene. Bruk deretter rikelig med mousse før føning  - da vil håret bli lettere å jobbe med, sier Jouni.

Før du går ut døra, husk å sjekke manken fra alle vinkler.

- Frisyren skal se bra ut fra alle sider, så det er smart å sjekke frisyren i profil og bakfra. Hvis du bruker løshår er det spesielt viktig med denne dobbeltsjekken! Husk også å feste det godt, og tenk alltid at less is more her, anbefaler Olsen.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Her er de fem fineste frisyrene du bør prøve deg på denne festsesongen:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!