De aller fleste av oss nøyer oss med en daglig hudpleierutine, og kanskje en helt vanlig ansiktsbehandling i ny og ne.

Men for de som er mer eventyrlystne, finnes det flere merkelige skjønnhetsbehandlinger som kan testes.

Alt fra ansiktsmasker laget av fuglebæsj til blodigle-behandlinger utføres ved de aller hotteste salongene i Hollywood og London.

Ingen dokumenterte resultater

- Jeg kjenner til en del merkelige behandlinger som utføres i utlandet, men anbefaler få av dem, sier hudpleier Marianne Fjørtoft ved Elixir Cosmeceuticals.

Ann Kristin Stokke, hudterapeut og fagsjef ved Skintific, biter seg spesielt merke i at de mest populære, og merkelige, skjønnhetsbehandlingene på ingen måte er dokumentert.

- De siste årene har for eksempel bie-gift vært en av de nye populære stoffene på anti-aldringsmarkedet, med produkter som hudkremer, leppe-fillere og ansiktsmasker, forteller hun og fortsetter:

- Disse lover å glatte og løfte huden gjennom gift-behandlingen, men de vitenskapelige studiene har vi ikke sett.

Ulike merkelige behandlinger

Klikk Mote har bedt ekspertene se nærmere på fem luksuriøse skjønnhetsbehandlinger som er ganske merkelige, og de deler sin mening om hvorvidt de kan fungerer eller ikke – samt komme med forslag til alternative behandlingsmetoder.

Sjekk ut deres kommentarer til de ulike behandlingene under:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!