Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Selv om noen kanskje ville påstå det motsatte, så syns jeg at vi jenter er ganske heldige som har sminke.

Eller, vi er heldig som har muligheten til å bruke sminke – hvis vi ønsker det, vel og merke.

Med sminke kan vi kjapt se mer våkne ut etter sene kvelder, og vi kan lett tilføre en frisk tone i eplekinn eller endre på øyenformen vår. Alt dette kun ved å svinge litt med sminkekosten.

Smink deg etter anledning

Hvordan vi velger å sminke oss er absolutt en personlig affære, men det finnes visse settinger i livet hvor den riktige sminkelooken kan utgjøre en stor forskell.

Det er en kjent sak at vi mennesker raskt dømmer nye mennesker vi møter, faktisk så bruker vi så lite som syv sekunder skal vi tro den britiske psykologen Linda Blair.

Aspekter som utseendet, kroppspråk og utstråling er derfor avgjørende i forhold til hvilket inntrykk man gir.

Å vise deg fra det vi kan kalle "din beste side", er derfor både lurt og en aldri så liten selvtillitsbooster som ofte også hjelper på et positivt kroppsspråk.

Nedenfor har vi derfor samlet fem forskjellige settinger og hvilke sminketeknikker som funker fint til de enkelte – samt hvilke det kan være lurt å styre unna.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!