Bianco pensko

En sko med pent design, det er stort sett det eneste positive.

Sist oppdatert

- ”Made in India”, det er aldri et godt kvalitetstegn, sier Gundersen mens han studerer skoen. 

- Hele innerskoen er laget av kunststoff, så her kommer du til å svette bra. I tillegg er sømmene slurvete, og det er til og med limsøl på skoen. Disse skoene er tydelig masseprodusert og laget på sekunder.

- Det som er så synd er at mange sikkert tror at de får sko av høy kvalitet siden de legger en tusenlapp i sko. Det er helt feil! Disse skoene er overpriset og skulle aldri ha vært laget, spør du meg, sier Gundersen.

Et godt kjøp

Salgssjef for Bianco, Lone Jensen, er enig i at skoen skal være fri fra limsøl og at sømmene skal være flotte. Imidlertid er hun uenig i at sålen bør være i lær.

- Lærsåler er flotte til innesko, men upraktisk for det skandinaviske klima, da lærsåler fort blir ødelagt i kontakt med vann. Derfor er en gummisål å foretrekke, samtidig som det kan være mer komfortabelt, sier hun og legger til:

- På skoene våre limer vi nesten alle sålene på. Det er en normal produksjonsform på en skofabrikk, og gjør at man unngår vanninntrenging i sømhullene ved regnvær. 

Jensen synes at komfort er viktig, og at skoen absolutt er verd pengene.

- Hvis skoen er ukomfortabel, er det vanskelig å argumentere for at skoen er verdt pengene. Derfor mener vi helt klart at skoene våre med bløt og fleksibel såle til 899 kroner er et godt kjøp til hverdagsbruk, sier hun.

Komfort

Behagelig og lette sko å ha på seg, men puster ikke i det hele tatt.

Sømmer

Hastverksarbeid med mange tråder stikkende ut. Skoen er også limt sammen, og har limsøl flere steder.

Materiale

Fullsyntetisk materiale i innerskoen, som ikke puster og lett blir ødelagt. Utenpå skoen er det derimot ekte skinn.

Såle

Gummisåle som fort kan bli ødelagt.

Denne saken ble første gang publisert 10/05 2016, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også