Shopping i Glasgow

På skattejakt i Glasgow

Se vår guide til den beste shoppingen i Glasgow.

SHOPPINGGUIDE: Vi viser vei til de beste shoppingstedene i Glasgow.

SHOPPINGGUIDE: Vi viser vei til de beste shoppingstedene i Glasgow. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
SHOPPINGGATEN: Buchanan Street er Glasgows pulsåre for handleglade.

SHOPPINGGATEN: Buchanan Street er Glasgows pulsåre for handleglade. Foto: Foto: Neil Davey

Designerjeans, vintage-kjoler og økologiske oster. I Skottlands beste shoppingby kan du ende opp med alle mulige slags skatter i handleposen. Glasgow har nemlig alt en shoppingentusiast kan ønske seg. Du finner alt fra designerbutikker til second-hand, delikatessebutikker og stormagasiner. Det er også nettopp derfor Glasgow er kjent for å være det beste stedet for en handlerunde i Storbritannia etter London.

Buchanan Street

Sekkepipespilleren blåser i vei så det gir gjenlyd i hele Buchanan Street - den brede gågata i Glasgow sentrum, også kjent som byens pulsåre for shoppere. Her ligger et stort utvalg kjedeforretninger vi ikke finner i Norge. Vår favoritt er den britiske kleskjeden Topshop. Her kan du blant annet kjøpe klær designet av den britiske supermodellen Kate Moss. En runde på Urban Outfitters skuffer heller ikke - vi fristes av alt fra kule lamper og speil, til stilige smykker og siste mote. Office er sko-elskernes beste venn, og vi forlater butikken med en skoeske eller tre...

Sett også av et par timer til en runde i et av Glasgows største shoppingsentre - Buchanan Galleries. Her anbefaler vi å besøke stormagasinet John Lewis, den amerikanske kleskjeden GAP og lillesøsteren til Topshop - Miss Selfridge. Next har et godt utvalg av smarte, men moteriktige jobbklær.

Merchant City

BANKBUTIKK: Her har en gammel bank blitt gjort om til moteforretning.

BANKBUTIKK: Her har en gammel bank blitt gjort om til moteforretning. Foto: Foto: Neil Davey

Elegante Merchant City, med staslige fasader, høye hvelvinger og statuer, er bakteppe for Glasgows designerbutikker og eksklusive moteforretninger.

EKSKLUSIVT: Merchant City byr på designerbutikker og eksklusive moteforretninger.

EKSKLUSIVT: Merchant City byr på designerbutikker og eksklusive moteforretninger. Foto: Foto: SeeGlasgow

Side om side med fancy kaffebarer og stilfulle restauranter, finner vi navn som Mulberry og Ralph Lauren. Cruise har det mest imponerende utvalget designerklær, fra blant andre Prada, Dior, Chloe og Gucci. På populære Italian Centre finner vi smarte italienske modeller fra designere som Armani. Men det koster å kjøpe designerplagg - også i Glasgow. Er lommeboken litt mindre, har merkene Replay og All Saints billigere klær enn de store motedesignerne.

Enda bedre er Brigitte; en fabelaktig forretning som spesialiserer seg på bruktdesign. For en tusenlapp, kan du plukke opp en vintage-kjole fra designere som Oscar de la Renta eller Malcolm Starr. Mr Ben, en annen retrobutikk i området, er også vel verdt en visitt. Her er prisene til og med svært overkommelige!

Vi avslutter runden på Brazen Studios, hvor finner vi spesielle smykker til de nye antrekkene våre.

West End

West End er Glasgows svar på Grünerløkka. Grønne parker, sjarmerende brosteinsgater, deilig kafékultur og heftig uteliv er noen av attraksjonene i dette distriktet. I tillegg ligger noen av byens vakreste historiske bygninger her. Mange av disse huser i dag noen av Glasgows beste museer og gallerier.

SJARM: West End er Glasgows svar på Grünerløkka. Her finner du sjarmerende brosteinsgater, morsomme butikker og deilig kafékultur.

SJARM: West End er Glasgows svar på Grünerløkka. Her finner du sjarmerende brosteinsgater, morsomme butikker og deilig kafékultur. Foto: Foto: SeeGlasgow

Les også: Vampyrjakt i London>>

KJØPESENTER: Du kan også ta handleturen innvendig på kjøpesenter som Buchanan Galleries eller som her på Princes Mall.

KJØPESENTER: Du kan også ta handleturen innvendig på kjøpesenter som Buchanan Galleries eller som her på Princes Mall. Foto: Foto: SeeGlasgow

Nabolaget har også et imponerende utvalg av delikatesseforretninger. Vårt første stopp er Demijohn. Dette er en familiedreven butikk som spesialiserer seg på alt flytende - fra whisky og sprit til olivenolje og eddik. Og her er det en selvfølge at du prøvesmaker varene før du bestemmer deg!

En annen delikatessebutikk vi faller pladask for, er Grassroot Organic. Den økologiske matvareforretningen selger blant annet deilige oster, fristende kaker, ferskt brød, viner og kaffe. Kafédelen har oppfinnsom og lekker vegetarmat.

West End er også stedet for å finne unike retroskatter. Det er mange forretninger å velge mellom, men du vil ikke bli skuffet om du tar turen til vintage-butikkene Glorious, Starry Starry Night, Retro og Handbags and Gladrags.

Det er også artig å kikke på brukte bøker i Voltaire & Roussea.

Er du ute etter vinyl, har platebutikken Mixed up Records muligens det beste utvalget i Glasgow.

Markeder i Glasgow

Scottish Farmers Markets:

Hver lørdag drar matinteresserte lokalfolk og turister til dette fristende markedet. Her selger skotske bønder fersk frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og hjemmebakst, samt spesialiteter som konfekt og syltede grønnsaker.

MERCHANT CITY: Staslige, historiske fasader er shoppingsettingen rundt Merchant City.

MERCHANT CITY: Staslige, historiske fasader er shoppingsettingen rundt Merchant City. Foto: Foto: SeeGlasgow

Hver første og tredje lørdag i måneden finner markedet sted på sørsiden av Queens Park mellom klokka 9.00-14.00. Den andre og fjerde lørdagen i måneden er markedet i Mansfield Park i West End fra klokka 9.00-15.00.

SEKKEPIPE: I Glasgow kan du shoppe til sekkepipemusikk

SEKKEPIPE: I Glasgow kan du shoppe til sekkepipemusikk Foto: Foto: Neil Davey

The Woodlands and Park Community Market:

Dette markedet holdes i Kelvingrove Park; en nydelig viktoriansk park i West End like ved Glasgow University. Her selges alt fra økologisk og etnisk mat til kunst og håndverk laget av lokale kunstnere. Markedet holder åpent hver søndag mellom klokka 9.00-18.00. Kombiner handleturen med en spasertur i Glasgows fineste park!

Sloans Market:

Hver søndag fra 11.00-17.00 fylles Sloanes Lane, en sidegate til Buchanan Street, med boder. Her selges både klær og smykker, samt spiselige godsaker.

Crafts and Designer Market:

Hver lørdag, fra 11.30- 17.00 kan du kikke på smykker, gaveartikler, malerier, håndlagde kort m.m. på dette kunst og håndverksmarkedet i 191 Ingram Street.


View Larger Map

DESIGN: Cruise har byens beste utvalg av designerklær. Her finner du navn som Prada, Dior, Chloe og Gucci.

DESIGN: Cruise har byens beste utvalg av designerklær. Her finner du navn som Prada, Dior, Chloe og Gucci. Foto: Foto: Visit Scotland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning