Har du lett for å gå med samme type antrekk i de samme kjedelige fargene og fasongene hver dag?

- Norske menn er altfor pysete i klesveien. Det finnes så klart visse unntak, men generelt syns jeg det er altfor lite variasjon og personlig preg over stilen til mannen i gata.

Det mener Stephen Grindhaug som står bak motebloggen Stephengrindhaug.com.

Nå kan du gjøre noe med nettopp dette. Det er slett ikke vanskelig å oppdatere garderoben din for å få en stil som er ett hakk mer spennende.

Dette fikser du lett – uten å måtte stikke på shopping.

Noen enkle regler

Grindhaug forteller at du på ingen måte trenger å kle deg som en klovn for å komme ut av den grå genser-fella.

- Lag deg heller noen små regler i garderoben, sier han.

Her er bloggerens tips:

1. Bestem at du ikke skal bruke den samme genseren to ganger i løpet av samme uke, eller at du ikke skal gå med den samme T-skjorta to dager på rad.

2. Enkle grep som dette vil være med på å gi deg en mer variert stil.

3. Føler du deg litt vågal, kan du kanskje tenke at det ene antrekket skal være mer fargerikt enn det forrige. Da vil du fort merke en stor forandring.

4. Det samme gjelder neste gang du er ute og shopper; press deg selv til å prøve noe du vanligvis ikke ville prøvd. Kanskje den sennepsgule genseren ikke var så aller verst likevel? Klær ser som regel bedre ut på kroppen enn på hengeren.

5. Det skal ikke så mye til, men du må våge å gå utenfor komfortsonen. Vær kreativ i forhold til fargevalg, snitt, størrelser.

6. Moten for gutter og jenter er veldig annerledes, så ta en titt innom motsatt avdeling og se om du finner noe kult. En formløs jersey-kjole/lang genser på dame kan lett klippes til en T-skjorte eller genser til herre uten at den på noen som helst måte ser kvinnelig ut. Det er bare fantasien som setter grenser.

Også viktigheten av en god basisgarderobe kan aldri snakkes nok om. Det kan Kjetil Lundstein, mannen bak en av Norges mest leste moteblogger for menn, Thegiant.no, skrive under på.

- Med ulike skjorter, T-skjorter, gensere med et par jeans eller skreddersydde dressbukser, har du utallige variasjoner å velge mellom, mener bloggeren.

Om du likevel ønsker flere råd om hvordan du kan variere stilen din til enhver anledning, klikk deg gjennom listen under! Her får du bloggernes beste tips:

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!