De aller fleste menn har et ønske om å se ungdommelige ut så lenge som mulig, og tar derfor godt vare på kroppen og helsen.

Likevel er det veldig mange menn som ikke tenker på at håret faktisk kan gjøre at de ser eldre ut.

- Menn har jo blitt mer opptatt av hvordan de ser ut den siste tiden  – og hår har mye å si for helhetsinntrykket, sier Kreativ ansvarlig Ann Christin Moe hos Wella.

Eirik Thorsen, eier og senior art director ved Adam og Eva Grensen, er helt enig:

- Enkelte burde nok ta seg en ekstra kikk i speilet om morgenen.

Han understreker at mange er flinke til style håret sitt, likevel mener han at det også er mange menn som ikke ser ut i måneskinn.

- Mange faktorer spiller inn her; hvor i landet du bor, hvilken jobb du har, sosial omgangskrets eller hvilken frisør du bruker, sier Thorsen

Kjenner ikke til alternativene

Frisør Pål Berdahl ved Gevir Grünerløkka, påpeker at hverken skjegget eller håret på ingen måte handle om å se yngre ut. Det viktigste er som oftest å gå jevnlig til frisøren slik at du holder det fresht og stellt.

Ifølge Moe, er det her et stort forbedringspotensiale hos menn, for mange vet rett og slett ikke hvilke alternativer de har.

- Når vi snakker med menn om farge og ansiktsform, blir de overrasket, så jeg tror vi kan hjelpe dem litt mer på veien og skape mer oppmerksomhet rundt det som er mulig å gjøre, mener hun.

Vi har derfor samlet seks klassiske hårtabber mange menn gjør, som kan deg til å se eldre ut.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!