Kort sagt:

+ Ekte skinn inni og utenpå


- Dårlig såle i helstøpt gummi

- Slurvete sømmer

- Denne skoen er midt på treet. Det ser ut som den er randsydd, men det er den ikke. Pluss for at den er laget av ekte skinn både inni skoen og utenpå, sier Gundersen.

Han mener dette er optimale sko for konfirmanten som kommer til å vokse mer, eller for deg som ikke bryr deg så mye om at skoen skal ha god kvalitet.

- Hvis du kun bruker pensko to ganger i året, kan disse funke bra. Jeg synes du får mye for pengene her.

Les hele saken

Såle: 2

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Helstøpt gummi, noe som trekker ned.

Sømmer: 2

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Tydelig hastverksarbeid med tråder som stikker ut her og der.

Materiale: 5

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Skoene er laget i skinn, noe som trekker opp.

Komfort: 5

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

- Denne skoen føles lett og fin på foten.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 799,00
Materiale Skinn og skai
Såle Plast
Forhandlere Eurosko, Shoeday

Konklusjon

Mye for pengene!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!