DIY - Hårvideo - Fiskefletter

Kan du lage fiskefletter?

Med fiskefletter, eller pariserfletter om du vil, blir kjedelig hår til fantastiske frisyrer på null-komma-niks!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Dagens spørsmål: Syns du det er vanskelig å flette selv?

Fiskebeinsflette, fiskeflette eller pariserflette.

Kjært barn har mange navn (finnes det enda flere?). Og det er særlig denne fletta som folk sliter mest med å få til, og da særlig på seg selv, skal vi tro alle henvendelsene vi har fått av jenter som ønsker seg en flettevideo.

Redd en dårlig panneluggdag

Det er ingen hemmelighet at det krever litt øvelse for nybegynnere, men når du først får "flettefølelsen" i fingrene, kan du gjøre det (nesten) i blinde. Og finnes det egentlig noen smartere og raskere triks for å redde en dårlig hårdag eller en dårlig panneluggdag, enn å fiskeflette? Antakelig ikke. I hvertfall ikke uten å måtte vaske håret først.

Trinn for trinn

Tove går rolig og grundig frem her i videoen. Først vises vanlig standard flette før hun går løs på fiskebeinsfletteteknikken.

Spørsmål eller kommentarer?

Dette er Klikk Motes andre hårvideo frontet av makeupartist og stylist Tove Eggen. Likte du den, og ønsker du at vi skal lage flere hårvideoer?

Har du kommentarer eller spørsmål, så nøl ikke med å kontakte Tove eller Cecilie (red.sjef for Klikk Mote) i kommentarfeltet under.

OPPDELING AV TRE HÅRLENGDER: For å starte fletten, må vi først dele håret inn i tre like lengder. Hvis du har litt pannelugg som meg, er det viktig at alle delene får litt lange lengder med seg slik at det ikke bare blir panneluggen i en.

OPPDELING AV TRE HÅRLENGDER: For å starte fletten, må vi først dele håret inn i tre like lengder. Hvis du har litt pannelugg som meg, er det viktig at alle delene får litt lange lengder med seg slik at det ikke bare blir panneluggen i en. Foto: FOTO: Tove Eggen.

DETTE SIER TOVE EGGEN, OM FISKEFLETTENE:

Fiskefletter har jeg gjort siden jeg var liten. Jeg husker ikke engang om noen viste meg det, eller om jeg bare plukket det opp fra moren min, men den har blitt hyppig brukt gjennom hele livet.

På fjellet er det den optimale luefrisyren, som forvandles til nydelige bølger dagen etter. Men det er så mye mer man kan bruke fiskefletter til, og det skal jeg vise dere nå...

Grunnteknikkene

For å lage en fiskeflette, må man kunne lage en vanlig flette først. Det er nok best dere bare ser videoen, istedenfor at jeg skal prøve å forklare det her - men kort fortalt deler man håret man ønsker fletter inn i tre lenger. Ta en hårlenge fra yttersiden, og legg over hårlengden i midten, og hent hår fra annenhver gang fra begge sider.

For å gjøre dette om til fiskefletter, deler vi det øverste laget inn i tre deler, og fletter som vanlig, men tar også med oss litt av det løse håret som ligger på samme side som der vi henter hårlengden fra, og legger over den som ligger i midten. Og voilà - dette er fiskefletting

Klassisk fiskefletter i to deler - perfekt med lue!

PÅ MED LUA: Flett fiskefletta helt ut, og når du ikke har mere løst hår, så fletter du den bare normalt så langt ned du vil. Husk å få med alt håret bak! På med en lue og du er klar for fjellet!

PÅ MED LUA: Flett fiskefletta helt ut, og når du ikke har mere løst hår, så fletter du den bare normalt så langt ned du vil. Husk å få med alt håret bak! På med en lue og du er klar for fjellet! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Denne looken er perfekt med en lue over på fjellet, eller også i hverdagen hvor man vil får håret bort. Selv brukte jeg den også mye på håndballbanen under min "karriere" som håndballspiller.

Del håret inn i to deler fra midten av nakken. Legg den ene til siden, og fest med en hårstrikk så den ikke kommer i veien. Del det øverste partiet, ved midtskillen ved pannen, inn i tre like deler. Hvis du har litt pannelugg, så pass på at alle hårdelene har litt full lengde i seg.

Begynn så med en omgang hvor du fletter normalt, og begynn deretter fiskefletteteknikken ved å hente med løst hår fra samme siden som du henter hårlengder fra. Hold retningen mot øret, slik at fletten legger seg fint bak der når vi er ferdigflettet.

Når det ikke er mere hår igjen å hente, så fletter du bare fletten ut som normalt og fester med en strikk der hvor du syns det passer best.

Gjør så det samme på den andre siden.

Red-carpet eller fancy jobbflette

Når vi har disse to flettene klare, så kan vi lett forvandle dette fra fjells-frisyre til en fancy krans som kjendisene ofte sporter ned den røde løperen.

RED-CARPET LOOK: Lueflettene gjør du rask om til en glam fest eller jobb look ved å krysse flettene over hodet og fest med spenner. Dander gjerne med blomster eller annet pynt for en ekstra piff!

RED-CARPET LOOK: Lueflettene gjør du rask om til en glam fest eller jobb look ved å krysse flettene over hodet og fest med spenner. Dander gjerne med blomster eller annet pynt for en ekstra piff! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Legg flettene i kryss over hodet, og fest med en spenne bak strikken. Dra så strikken ut og dytt tuppene under fletten og fest med spenne igjen. Dander gjerne med blomster, pærler eller sløyfer for en mer fest-look, eller la den være som den er for en fin jobbfrisyre.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Rocka party-flette

Denne looken er en favoritt, og superrask å få til selv. Vi skal lage en fiskeflette på kun én side av hodet, og deler inn fra rett bak øret. Legg resten av håret vekk og fest med en strikk slik at det ikke kommer i veien.

Nå skal vi flette bakover, og ikke nedover slik som vi gjorde med den første looken, så lag en inndeling ved hårfestet fra sideskillen og ned. Del de inn i tre like hårdeler.

ROCKA SIDEFLETTE: For en mer rocka party-look kan du fiskeflette på kun én side av håret. Bruk hårlengder fra rett bak øret, og samle resten på andre siden så det ikke kommer i veien. Så er det bare å fiskeflette i vei bakover og fortsette fletta helt ned når du går tom for løst hår.

ROCKA SIDEFLETTE: For en mer rocka party-look kan du fiskeflette på kun én side av håret. Bruk hårlengder fra rett bak øret, og samle resten på andre siden så det ikke kommer i veien. Så er det bare å fiskeflette i vei bakover og fortsette fletta helt ned når du går tom for løst hår. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Hold den bakerste albuen høyt, slik at retningen på fletta går bakover. Da legger den seg penest. Flett i fiskeflette som normalt ved å legge en hårdel over midten, samtidig som du henter opp litt av det løse håret fra samme side hver gang.

Når du går tom for løst hår, fletter du fletten ut og fester med en strikk.

Ta den andre strikken ut så det løse håret får henge, og vi ser bedre hvilke hårformer vi har å jobbe med.

Enten kan du dra fletta bak på krona, og feste med en spenne og en blomst eller annen pynt. Men selv foretrekker jeg å legge fletta langs hårfestet, og pinne den fast rett bak strikken under det løse håret.

Legg det løse håret løst og dette kan du gjerne krølle eller tupere opp for en skikkelig rocka look!

For en mer nedtonet variant, lager du en flette med det løse håret som da henger på siden. Da ser det ut som om du har flettet helt fra hårfestet langs ansiktet, rundt og bak og helt ned på den andre siden - kult, ikke sant?

Nydelige bølger dagen etter...

For å utnytte flettene best, kan du gjerne spraye ned flettene med noe vått, som hårspray eller stylinglotion før du legger deg.

Da får håret nydelige bølger dagen etter og vips så har du enda en frisyre klar!

Ferdig!

ROCKA SIDEFLETTE STYLET: Når fletta er klar, fest den med en strikk og dra den enten rett bak til krona og fest med pynt, eller gjør som meg - legg den langs hårfestet og spenn fast under det løse håret som da også skjuler strikken.

ROCKA SIDEFLETTE STYLET: Når fletta er klar, fest den med en strikk og dra den enten rett bak til krona og fest med pynt, eller gjør som meg - legg den langs hårfestet og spenn fast under det løse håret som da også skjuler strikken. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Dette var min andre hårvideo for Klikk Mote og utrolig gøy å lage! Som sagt så er jeg ikke frisør, men prøver å lage hårfrisyrer som alle dere der hjemme kan få til selv. Gi meg gjerne feedback på hva dere syns, og ikke hold tilbake på spørsmål om denne eller andre looker.

Så sees vi i neste video!

Ikke glem å svar på dagens spørsmål: Syns du det er vanskelig å flette selv?

Les også:

LØST ELLER STRAMT: Den siden som nå er igjen kan du gjerne krølle eller tupere opp for et skikkelig rocka uttrykk, men vil du har en mer klassisk look så er det bare å flette denne delen også som da får flettene til å se ut som om de er én og samme flette som går fra en side til den andre.

LØST ELLER STRAMT: Den siden som nå er igjen kan du gjerne krølle eller tupere opp for et skikkelig rocka uttrykk, men vil du har en mer klassisk look så er det bare å flette denne delen også som da får flettene til å se ut som om de er én og samme flette som går fra en side til den andre. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Sjekk ut vår nye, store hårguide!

Derfor skal du kjøpe en dyr hårbørste

Dette gjør du feil når du farger håret

FRA FLETTER TIL BØLGER: For fantastisk fine bølger dagen der på, spray fletta ned med hårspray eller styling lotion før leggetid. Ta fletta forsiktig ut dagen etter, og voilà - nydelige bølger uten for mye arbeid!

FRA FLETTER TIL BØLGER: For fantastisk fine bølger dagen der på, spray fletta ned med hårspray eller styling lotion før leggetid. Ta fletta forsiktig ut dagen etter, og voilà - nydelige bølger uten for mye arbeid! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning