Uglemuffins

Her er oppskriften på uglemuffins.

Uglemuffins

Marie K. Ørland
Uglemuffins Marie K. Ørland Foto: privat
Sist oppdatert

Sendt inn av: Marie K. Ørland

Denne oppskriften gir ca 12 store muffins:

  • 12 Dots Browniekjeks
  • 100 g smør
  • 1,5 dl brun farin
  • 2 plater (200 g) kokesjokolade
  • 5 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 dl yoghurt
  • 1,5 dl rømme
  • 3 egg

Smørkrem:

  • 4 Dots Browniekjeks
  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Pynt:

  • Ca. 24 Dots browniekjeks
  • 24 sorte nonstop
  • 12 gule gomp
  • mandelflarn

Framgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader. Ha smør og brun farin i en kjele. Kok opp over svak varme, og la sukkeret smelte.
  • Ta kjelen av platen, og brekk oppi kokesjokoladen. Rør konstant til den har smeltet helt. Det tørre blandes i en bolle, og det våte i en annen.
  • Bland det sammen, men ikke rør mer enn du trenger. Ha i sjokoladerøra, og bland. Til slutt grovhakker du dotskjeksene og vender de inn i røra.
  • Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek i 15-20 minutter på 200 grader.

Smørkremen:

Ha mykt smør, dotskjeks og melis i en hurtigmikser. Bland godt. Ha i litt melk, og bland igjen.

Konsistensen skal være smørbar, men ikke rennende. Smør kremen på avkjølte muffins

Pynt:

  • Åpne kjeksene og bruk den halvdelen med krem til øyne.
  • Den andre halvdelen knekkes i to og brukes til øyenbryn.
  • Legg på nonstop til pupiller. Gule gomp blir nese. Til slutt pyntes den med mandelflarn

Tilbake til hovedartikkelen

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også