Lena Kristin Ellingsen:

- Turen forandret meg

Lena Kristin Ellingsen og fadderbarnet Rishana.

Lena Kristin Ellingsen og fadderbarnet Rishana.

Publisert Oppdatert
Danseforestilling

Danseforestilling

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen, kjent fra Himmelblå, har besøkt Plan-prosjekter i byen Muzzaffarpur i Nord-India. På grunn av fattigdom er området nå et knutepunkt for prostitusjon og menneskehandel, og jentene som vokser opp har svært dårlige fremtidsutsikter.

-Turen til India har forandret meg fordi møtene med barna var så intense. Vi kom tett innpå folk og fikk et innblikk i hvordan det er å vokse opp og leve i et område som har så mange triste skjebner, sier Lena Kristin.

Fadderbarnet Rishana

- Det var spesielt sterkt å møte fadderbarnet mitt Rishana, ei fantastisk søt jente på sju år. Hver dag tenker jeg på henne og håper at hun og de andre jentene som bor der får en bedre fremtid enn det statistikken skulle tilsi.

Rishana er syv år og bor i det såkalte red-light-area, sammen med mor som er enke med fem barn. De bor på et umøblert rom på ti kvadrat.

Plan i India

Muzzafarpur er en svært fattig by, der mange av jentene ender opp i prostitusjon, enten fordi de ikke ha andre muligheter enn til å forsørge seg enn prostitusjon, eller fordi de blir ofre for menneskehandel. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Og det ser man spesielt i dette området, hvor jenter er ofte sett på som en "s algsvare", utsatt for trafficking. Som Plan-fadder bidrar du til at barn i 48 land i sør får mulighet til en bedre framtid.

Lena Kristin Ellingsen besøkte India for fadderorganisasjonen Plan.

Lena Kristin Ellingsen besøkte India for fadderorganisasjonen Plan.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning