Reiseeksperten:

Stordalen og jeg

Vår reiseekspert har funnet ut at han ferierer på samme sted som Petter Stordalen. Men ikke på samme måte... Spør Christopher om reise!

Christopher Dons

Christopher Dons Foto: BB

Publisert Oppdatert

Reiseeksperten

Christopher Dons (34) er Kamilles nye reiseekspert. Han er kjent som programleder og værmelder, og vil i hvert nummer gi deg spennende reisetips, gode ferieforslag og mye annet du vil ha glede av å vite før du drar ut i verden. Christopher vil også svare på reisespørsmål fra leserne.

Christopher Dons svarer Kamille-lesere på spørsmål om reise.

Etter at jeg nylig var på Mauritius så jeg i et gammelt blad at det var hit Stordalen pleier ta med familie og svigerfamilie på ferie. Vi hadde til og med spist på den samme restauranten! Jeg spiste der kun én gang for å holde reisebudsjettet under kontroll, mens Petter bodde på den tilhørende resorten og hadde nok alle sine måltider der. Mauritius er blitt et av feriestedene som forbindes med grenseløs luksus og idyll. Et sted for de rike, de nygifte eller de som snart skal gifte seg. Ikke så rart kanskje når Mark Twain omtalte stedet som plassen Gud besøkte før han skapte himmelen. Og Mauritius innfrir absolutt. Du kan velte deg i luksus og betale ut av det hvite i øyet for å ha 10 personer som står til disposisjon bare et knips unna. Det er trolig slik Stordalens variant ser ut, og ønsker du å oppleve det samme, tar du inn på seksstjerners Sant Geran, som er en av de flotteste resortene på øya. Her koster det fra 6500 - 112 000 kroner natten, du kan velge mellom tre restauranter av ypperste klasse, spille golf og plaske rundt i krystallklart vann. Sjekk ut www.oneandonlyresorts.com

Men Mauritius kan også oppleves til brøkdelen av prisen. Min variant besto av å bo hos et veldig koselig svensk/mauritisk par med seks små leiligheter til 420 kroner natten (www.mauritiuspalms.com). Her leide vi en pickup til 260 kroner dagen for å kunne utforske øya. Mauritius er spennende med eksotisk mat, god fukt, fersk fisk og ikke minst ekstremt hyggelige mennesker. Uansett hvor man bor er alt veldig tilgjengelig da det kun tar halvannen time å krysse øyen.

Min konklusjon på Mauritius er å gjøre et av to. Enten som Stordalen, ved å bo på en av de mange fantastiske resortene, få servert femstjerners mat hver dag og bare nyt luksusen så lenge man har råd. Eller slik jeg gjorde ved å bo privat, lage mat på eget kjøkken (noen flotte middager må man prøve på resort), og opplev øya. Unngå alternativet midt i mellom med halvdyr pakketur og halvgod mat. Da kan du like gjerne dra til Kanariøyene. God tur.

Christopher Dons svarer Kamille-lesere på spørsmål om reise.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning