Sandra Konstance Nygård Borch trakk seg fra rikspolitikken etter å få store mengder hatefulle meldinger i sosiale medier. Én kommentar har gått mer innpå henne enn andre:

«Du er ikke genetisk egnet for videre reproduksjon å burde skytes.» 

- Det er kommentarene som går på meg og høyden og sykdommen min jeg sliter mest med å overse. Og kommentaren over er nok den som har gått mest innpå meg.

For Sandra var det likevel det aller tyngste å finne ut hvor mye en slik kommentar har gått inn på familien hennes.

- Det er lett for meg å lære meg og ikke lese kommentarene om meg, men familie og venner blir også møtt av denne hetsen. Akkurat deres reaksjoner har gått veldig inn på meg.

Nå er 27-åringen leder i Næring, kultur og helsekomiteeen i Troms Fylkesting.

- Hvordan har kommentarene endret deg?

Jeg merker at jeg i dag er veldig forsiktig med hva jeg fronter av politiske saker, jeg tør ikke være så tøff som jeg tidligere kanskje har vært.

- Hva vil du si til nettmobberne?

- Jeg vil oppfordre absolutt alle til å tenke seg nøye om før de trykker på ”enter” når de ytrer seg om eller til hverandre. 

- Har du råd til andre som opplever netthets?

- Mange råder folk til å ikke lese kommentarene om seg, men det er også vanskelig. For meg som politiker har det i mange tilfeller vært viktig å nettopp lese tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk fra folk i kommentarfelt. Det beste rådet jeg har er faktisk å ha familie og gode venner rundt seg, og snakke med de om hetsen som en opplever. Det å ha støtte rundt seg betyr alt, da betyr heller ikke disse støtende kommentarene så mye. 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!