Slik får du myke og delikate lepper

Perfekte vinterlepper

Sliter du med tørre lepper som flasser? Slik får du myke og delikate lepper på 1-2-3.

JAVISST: Det fins gode råd for tørre lepper. Vi har dem!

JAVISST: Det fins gode råd for tørre lepper. Vi har dem! Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
TA HENSYN: Leppene har tynnere hud enn på resten av kroppen.

TA HENSYN: Leppene har tynnere hud enn på resten av kroppen. Foto: Bulls

Huden på leppene er mye tynnere enn huden i ansiktet og på resten av kroppen.

Den har blant annet mindre pigment, noe som gjør at leppene har mindre naturlig beskyttelse. Derfor har de også lettere for å bli solskadet enn vanlig hud. Bruk beskyttelse hver dag!

Ekstra sensitive

Mørkhudede mennesker har mer melanin og pigmenter, også i leppene, som gir en mørkere farge og dermed bedre beskyttelse mot utvendige faktorer som blant annet sol og kulde.

Munnen inneholder heller ingen innebygd beskyttelse som hår, svette- eller talgkjertler, derfor er lepper ekstra sensitive og har behov for hjelp utenfra. Det er også viktig å ta ekstra vare på huden i kulda.

Viktigere enn før

Mange tenker at kroppen klarer å forsvare og passe på seg selv, men vi vet at ozonlaget er svekket og strålingen er blitt høyere, samtidig som den globale oppvarmingen forårsaker ekstrem kulde og varme. Så jo, vi trenger faktisk ekstern hjelp for at kroppen skal mestre den verden vi lever i i dag, og leppene våre er intet unntak!

God beskyttelse

MED DISSE FÅR DU GOD BESKYTTELSE: Estelle & Thild Lipbalm, kr 139,- Dermalogica Climate Control, kr 115,- Piz Buin Sun lipstick spf 20, kr 40,- Ole Henriksen Africa Red Tea Exfoliating Lip Salvation, kr 220,-

MED DISSE FÅR DU GOD BESKYTTELSE: Estelle & Thild Lipbalm, kr 139,- Dermalogica Climate Control, kr 115,- Piz Buin Sun lipstick spf 20, kr 40,- Ole Henriksen Africa Red Tea Exfoliating Lip Salvation, kr 220,- Foto: produsent

I ekstreme kuldegrader er det viktig å velge produkter som ikke inneholder vann, de kan fryse på huden og gi alvorlige kuldeskader.

Har du en vannholdig favoritt må du vente med å gå utendørs til vannet i produktet har fordampet etter minst 15 minutter. Skap aller helst en beskyttelsesbarriere med en kuldestift eller en fet leppepomade.

...mot sola også!

Det er også ekstra viktig å beskytte leppene mot stråling. Siden huden her ikke får melaninbeskyttelse og de er ekstra utsatte, er en pomade med både UVA- og UVB-beskyttelse nødvendig året rundt - også på overskyede dager!

Tunga (rett) i munnen!

Avhengig av leppepomade?

Når du påfører leppepomade og den etter hvert begynner å forsvinne fra overflaten, er man straks i gang med å slikke seg rundt munnen for å fukte enda mer. Dette bør du unngå! Enzymene vi har i spyttet vårt gjør leppene dine tørre og sprukne på rekordtid.

Lyst å vite mer? Tips for tørre lepper.

Perfekt pleie

Forebygg og fjern død, flassende hud på overflaten ved å bruke en spesialpeeling for lepper. En mer økonomisk og effektiv behandling får du ved å bruke en lunken ansiktsklut og gnir forsiktig over fuktige lepper.

Avslutt med en rik leppepomade, påfør gjerne før du legger deg om kvelden, så har den tid til å pleie i dybden i ro og mak.

Velg helst en pomade med voks og pleiestoffer framfor petroleumsbaserte varianter (som f.eks Vaselin). Den jobber nemlig kun med å fukte og blokkere overflaten, og har ikke like god effekt nedover i leppenes fem tynne hudlag.

Tips! Velg leppepomader på stift eller boks om vinteren. Når produkter i tuber blir stivere i kulda, kan de være vanskelige å få ut.

Farge

Årsaken til leppenes farge er at blodårene ligger nærme overflaten og gir munnen et rødlig utseende. I ekstrem kulde kan leppene bli blå fordi den kjølige temperaturen får blodårene til å trekke seg ned og sammen for å holde på varmen. Dette gir både ansikts- og leppehuden et lysere, kjølig og blåaktig utseende.

På den annen side er dette kanskje en forklaring på hvorfor røde lepper er blitt en look forbundet med attraktivitet, det er et tegn på varme og god helse!

FIRE FAVORITTER: Barry M Lip Paint i fargen 154 Pale Nude, kr 115,- Dior Addict i fargen 778 Show, kr 265,- Chanel Rouge Coco Shine i fargen 68 Candeur, kr 305,- Max Factor Colour Elixir Lipstick i fargen Ruby Tuesday, kr 125,-

FIRE FAVORITTER: Barry M Lip Paint i fargen 154 Pale Nude, kr 115,- Dior Addict i fargen 778 Show, kr 265,- Chanel Rouge Coco Shine i fargen 68 Candeur, kr 305,- Max Factor Colour Elixir Lipstick i fargen Ruby Tuesday, kr 125,-

Så er det kaldt ute, varm opp munnen diskret med en innbydende, varm beigefarge eller frisk opp munnen med sommerlige korallfarger. Er du ekstra vågal, så match det kalde vintelyset med en glansgivende og fargesterk fuksiarosa, eller gå for en pulserende, signalrød munn!

Friske lepper ser best ut i kombinasjon med glødende hud. Se våre beste tips her.

Tips til perfekte lepper

1. Leppekanten består av kollagen, som gjør at leppeformen holder konturen stram og fin. Med alderen blir denne linjen mer utydelig, men med et bekjempende produkt som Sisley Instant Perfect vil linjen vil linjen holde seg glatt og fin lenger.

2. For en leppekant som ikke flyter, bruk The Body Shop sin Lip Line Fixer i ytterkanten av leppekonturene. Den voksbaserte massen stopper fargen i å flyte. Kr 109,-

3. Er du lei av rennende farger som aldri sitter? Forsegl leppestiften med Make Up Store sin Lip Sealer til slutt. Kr 175,-

DET LILLE EKSTRA: Sisley Instant Perfect, 20 ml, kr 400,- Lip Line Fixer fra The Body Shop, kr 109,- Lip Sealer fra Make Up Store, kr 175,-

DET LILLE EKSTRA: Sisley Instant Perfect, 20 ml, kr 400,- Lip Line Fixer fra The Body Shop, kr 109,- Lip Sealer fra Make Up Store, kr 175,- Foto: produsent

Les også:

Slik unngår du rynkene

Tre enkle festfrisyrer

Kjappe, konkrete skjønnhetstips

Fine former - ja takk!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning