Kamilleredaksjonens favoritt-maskara

Maskaraen vi elsker

Her er personlige vurderinger fra oss i Kamille-redaksjonen.

EN SMAKSSAK: Hva gjør en maskara bra? Meningene er mange og delte. Ikke alle ønsker like dramatiske vipper som Kim Kardashian.

EN SMAKSSAK: Hva gjør en maskara bra? Meningene er mange og delte. Ikke alle ønsker like dramatiske vipper som Kim Kardashian. Foto: FOTO: Stella

Publisert Oppdatert

Kamille har i denne testen prøvd både rimelige og noe dyrere maskaravarianter. Alle maskaraene vi har testet var sorte.

Vi testet noen av årets nyheter og noen klassikere.

Panelet har bestått av åtte helt vanlige damer, som alle jobber i Kamille-redaksjonen. Alle har testet hver sin maskara i minst én uke.

Hva som er en bra maskara og ikke, er som kjent en smakssak.

Noen liker at det skal se så naturlig som mulig ut, mens andre vil ha tykke, dramatiske vipper.

Noen synes det er mest viktig at vippene ser lange ut, noen synes fylde er det viktigste.

Noen har store øyne, noen har små, noen har korte vipper, andre lange. Meningene er mange og delte.

Her er våre personlige vurderinger.

TESTET: Lancôme, Hypnose Star, kr 285, terningkast 5. Clinique, High Impact Extreme Mascara, kr 250, terningkast 3. Diorshow Extase, kr 280, terningkast 3. La Roche Posay, Respectissisme Volumizing, kr 199, terningkast 4.

TESTET: Lancôme, Hypnose Star, kr 285, terningkast 5. Clinique, High Impact Extreme Mascara, kr 250, terningkast 3. Diorshow Extase, kr 280, terningkast 3. La Roche Posay, Respectissisme Volumizing, kr 199, terningkast 4. Foto: FOTO: Produsentene

Åshild Kristoffersen, redigerer

Testet: Lancôme, Hypnose Star, kr 285,-

Den trekantete børsten liker jeg veldig godt, den gjør det lett å påføre maskaraen og det er enkelt å være presis, selv på de små hårene innerst i øyekroken.

Maskaraen har en diskret lukt og det blir bra volum og lengde på vippene. Den er også lett å fjerne med vanlig sminkefjerner. Det eneste negative er at jeg synes den er i dyreste laget.

TERNINGKAST 5

Anette Von Osten, skjønnhetsansvarlig

Testet: Clinique, High impact extreme mascara, kr 250,-

Det kommer altfor mye maskara på gummibørsten. Selv om jeg tørker av, klumper den seg og jeg kan ikke unngå at vippene klistrer seg sammen. De blir riktignok lengre, men jeg synes ikke de ser så naturlige ut.

Bruker du denne for å få et dramatisk sminket uttrykk er den nok fin. Den drysser ikke og er lett å fjerne, men til den prisen forventer jeg et bedre resultat.

TERNINGKAST 3

Caroline Korsvoll, reiseansvarlig

Testet: Diorshow Extase, kr 280,-

Børsten er kraftig og det er lett å påføre maskaraen, men den er litt for tjukk for min smak. Den skiller ikke vippene, men «limer» dem sammen og klumper seg litt. Jeg synes ikke vippene ble lengre, men de virket fyldigere og tettere. Maskaraen er enkel å fjerne med sminkefjerner og den drysser ikke.

Til prisen - kr 280 - forventer jeg et strålende resultat, men ble ikke helt i extase ...

TERNINGKAST 3

Åslaug Græsvold, reporter

Testet: La Roche Posay, Respectissime Volumizing, kr 199,-

Allergivennligheten er denne maskaraens store pluss. Den irriterer ikke i det hele tatt. Det er også bra at den ikke drysser. Den er lett å fjerne og har en fin pris. Lukter ganske godt også. Børsten er buet, og det gjør den litt kronglete å påføre. Den tørker litt for fort, noe som skaper et klumpete resultat. Maskaraen lover å gjøre vippene lengre etter to uker, men jeg testet ikke lenge nok til å se om det stemmer.

TERNINGKAST 4

Tonje Askim, redaksjonssjef

TESTET: L'Oréal Paris, Volume Million Lashes, kr 175, terningkast 5. Helena Rubinstein, Lash Queen Mascara, kr 350, terningkast 4. Estée Lauder, Sumptuous Extreme, kr 300, terningkast 6. No7, Fenomenal Lashes, kr 159, terningkast 2.

TESTET: L'Oréal Paris, Volume Million Lashes, kr 175, terningkast 5. Helena Rubinstein, Lash Queen Mascara, kr 350, terningkast 4. Estée Lauder, Sumptuous Extreme, kr 300, terningkast 6. No7, Fenomenal Lashes, kr 159, terningkast 2. Foto: FOTO: Produsentene

Testet: L'Oréal Paris, Volume Million Lashes, kr 175,-

Maskaraen jeg har testet er helt super.

Den har ingen lukt og klumper heller ikke. Vippene blir både lengre og fyldigere, og den er også lett å påføre og smusser ikke av i løpet av dagen. Lett å fjerne med sminkefjerner er den også, en klar favoritt!

TERNINGKAST 5

Maria Smith-Nygård, redigerer

Testet: Helena Rubinstein, Lash Queen Mascara, kr 305,-

Med sin gullglitrende hylse ser den ut som et sukkertøy i sminkepungen min. Maskaraen har en lett spritaktig lukt, den er litt tørr og må påføres i flere omganger for full effekt. Vippene blir noe lengre og maskaraen sitter godt utover dagen. Det skal være små gullglitterkorn i denne spesialutgaven, disse ser jeg nesten ikke, så det betyr at maskaraen fint kan brukes til hverdags også.

TERNINGKAST 4

Hanne Løvdal, Art Director

Testet: Estée Lauder, Sumptuous Extreme, kr 300,-

Maskaraen ga en skikkelig boost! Den hadde en kraftig børste som skilte hårene fint, og de små og relativt korte vippene mine så lengre og mye tjukkere ut. Den var lett å påføre, satt hele dagen uten å drysse nevneverdig, og var enkel å fjerne igjen. Maskaraen hadde ingen framtredende lukt, og heller ingenting annet jeg kunne klage på, hvis jeg ser bort fra den relativt høye prisen.

TERNINGKAST 6

Runhild Elgaaen, Art Director

Testet: No7, Fenomenal Lashes, kr 159,-

Maskarabørsten har veldig korte hår, noe som kan gjøre det vanskelig å legge den jevnt når den er helt ny. Vippene klistret seg sammen og jeg synes ikke de ble spesielt mye lengre eller fyldigere. Den drysser ikke, er lett å fjerne og har ingen framtredende lukt, men jeg synes den irriterte litt på øynene mine utover dagen.

TERNINGKAST 2

Hva mener du?

Enig eller uenig? Hvilken maskara er din favoritt?

Si din mening i kommentarfeltet under.

Følg Kamille på Facebook!

Les også:

Slik får du et vakkert blikk

Følg Klikk Mote på Facebook

Vakre øyne på 1-2-3

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Få Kamille på iPad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning