Etter en sommer med mye hårballer i motebildet, er det nå duket for en klassiker, nemlig hestehalen.

- I tiden fremover vil vi se mer og mer til den gode, gamle hestehalen. Men den kommer nok tilbake i en litt annen innpakning enn den de fleste brukte på barneskolen, sier Anton Ulimoen, assisterende daglig leder hos Continental frisører.

Vi har snakket med ekspertene for å høre hvordan hestehalen skal være denne sesongen.

La den være høy

Denne vinteren bør du droppe den gyldne middelvei, og heller satse på en høy hestehale.

- Ikke fest hestehalen midt på bakhodet, men plasser den på kronen av hodet. Hold hestehalen der du i høst hadde knuten, forklarer Ulimoen.

På blant annet Louis Vuitton og Jil Sanders visningen var den høye hestehalen godt representert. Den skal lages stram og glatt, gjerne skjev om du vil gjøre det litt ekstra spennende.

Selve halen kan du enten ha helt glatt og speilblank, eller få en romantisk vri med myke krøller.

Få fram glansen

For å få denne looken til å se bra ut, er det viktig at håret er rent og blankt. Fett, skittent og flisete hår gjør seg ikke bra i en hestehale.

Samle håret i en stram strikk, og krøll eller rett lengden. Bruk hårgelé til å gjøre håret glatt, og for å unngå brus.

- Jeg vil også anbefale alle å bruke glansprodukter, siden håret ofte får en matt og livløs overflate om vinteren, forteller Ulimoen.

Trendy alternativ

Er du ikke komfortabel med å gå med den høye hestehalen, finnes det et alternativ til deg. Lav hestehale er nemlig også en av sesongens store trender.

- Jeg synes en kul variant er den lave, glatte hestehalen, gjerne med bred midtskill. Den passer perfekt til den minimalistiske trenden som gjelder nå, sier Mari Ruus, makeupartist og redaksjonssjef for digital mote i Hjemmet Mortensen.

Denne frisyren ble sett på catwalkene til blant annet Calvin Klein og Stella McCartney.

Få glans

For å få denne looken er det viktig at håret ser sunt og glansfullt ut, og derfor bør du satse på å bruke en fuktighetsgivende sjampo og balsam. Føn håret glatt med en rundbørste etterpå.

- Lag så en bred sideskill og gre håret ned og bak. Fest med en hårstrikk, og snurr gjerne en hårlokk over strikken etterpå for å skjule den, tipser Ruus.

Bruk serum eller hårolje for å samle tuppene, og spray over med hårspray for å legge legge ned småhår. En glansspray over håret til slutt gir den glamorøse finishen man er ute etter.

Les også:

Derfor får du fett hår

Slik bevarer du håret i kulda

Lag klassiske filmdrinker

LAVT: En lav hestehale med sideskill er helt riktig i vinter.=

LAVT: En lav hestehale med sideskill, som vist hos Calvin Klein, er helt riktig i vinter. © Foto: AP

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!