Noman Mubashirs Blubbsi Blubb
Noman Mubashir (35), programleder. Aktuell med: NRK-programmet Migrapolis. Kommer med roman på Gyldendal i 2010.
Kakebunn:
200 gram mandler (bland gjerne inn litt hasselnøtter, det gir en kraftigere smak)
200 g sukker
2 egg
1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Egg og sukker vispes godt. Bland inn hakkede nøtter og kakaopulver. Helles over i smurt springform, stekes på nederste hylle i cirka 25 minutter på 175 °C. Avkjøles i formen.
Fyll:
200 g hvit kvalitetssjokolade
3 eggeplommer
1 dl kremfløte (til eggekremen)
3 dl kremfløte (til å piskes)
Slik gjør du:
Pisk 3 dl kremfløte til krem og sett i kjøleskap. Resten (1dl) av fløten blandes med egge-plommer og varmes forsiktig til det tykner. Rør hele tiden, men ikke for kraftig slik at det blir skum. Avkjøk kremen til lunken. Brekk sjokoladen i biter og smelt i vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen før den er smeltet, da klumper den seg).
Rør forsiktig inn sjokoladen litt om gangen i eggekremen. Vend inn den piskede kremen i sjokolade-eggeblandingen. Kremen legges over kakebunnen med springformen rundt, settes kaldt noen timer. Kaken pyntes fargerikt à la Noman med for eksempel pasjonsfrukt, kjærlighetsfrukt, rips og bjørnebær og mørk, sirlig sjokoladepynt.
Denne saken ble første gang publisert 23/11 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.