Noman Mubashirs Blubbsi Blubb

Noman Mubashir (35), programleder. Aktuell med: NRK-programmet Migrapolis. Kommer med roman på Gyldendal i 2010.

- Den hvite sjokoladen smelter på tunga og masserer halsen og magesekken...
- Den hvite sjokoladen smelter på tunga og masserer halsen og magesekken... Foto: Petter Berg
Sist oppdatert

Kakebunn:

200 gram mandler (bland gjerne inn litt hasselnøtter, det gir en kraftigere smak)

200 g sukker

2 egg

1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Egg og sukker vispes godt. Bland inn hakkede nøtter og kakaopulver. Helles over i smurt springform, stekes på nederste hylle i cirka 25 minutter på 175 °C. Avkjøles i formen.

Fyll:

200 g hvit kvalitetssjokolade

3 eggeplommer

1 dl kremfløte (til eggekremen)

3 dl kremfløte (til å piskes)

Slik gjør du:

Pisk 3 dl kremfløte til krem og sett i kjøleskap. Resten (1dl) av fløten blandes med egge-plommer og varmes forsiktig til det tykner. Rør hele tiden, men ikke for kraftig slik at det blir skum. Avkjøk kremen til lunken. Brekk sjokoladen i biter og smelt i vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen før den er smeltet, da klumper den seg).

Rør forsiktig inn sjokoladen litt om gangen i eggekremen. Vend inn den piskede kremen i sjokolade-eggeblandingen. Kremen legges over kakebunnen med springformen rundt, settes kaldt noen timer. Kaken pyntes fargerikt à la Noman med for eksempel pasjonsfrukt, kjærlighetsfrukt, rips og bjørnebær og mørk, sirlig sjokoladepynt.

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også