SMINKEVIDEO: Maskaratest

Vi tester maskara for lengre vipper

Vi jenter er spesielt opptatt av øyevippene våre - særlig når det kommer til lengde. Derfor testet vi like gjerne seks forlengende maskaraer for dere.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Hvor ofte tenker du over hvordan maskarakosten din egentlig ser ut?

Mange glemmer å vurdere hvilken effekt de vil at maskaraen skal ha på vippene sine, og velger seg en som ser fin ut, eller har påskrevet volum med store bokstaver på emballasjen.

Men hvis det er lange vipper du er ute etter, så er disse maskaraene veldig annerledes fra de som er laget for å bøye vippene, eller for å gi økt fylde.

Riktig kost

Stort sett lages maskaraer som er designet for å gjøre øyevippene lengre, med lange og smale koster.

Da blir det lettere å få en jevn påføring fra vipperoten og ut til tuppene, uten at for mye maskara klumper seg til ved røttene - noe som ville skapt mer volum enn lengde.

Dermed kan også et produkt, som er varemerket som en volumbyggende maskara, men også har en lang kost, i teorien gi vippene både volum og lengde hvis den blir brukt korrekt.

Vi testet

I videoen over har vi tatt for oss seks av de mest kjente maskaraene for lengre øyevipper i forskjellige prisklasser. Vi håper at du også blir inspirert til å finne din favoritt!

Jeg hadde også som kriterie at jeg ikke skulle ha testet maskaraen før, slik at alle fikk en identisk gjennomgang og reaksjonen min virkelig blir live og ektefølt.

For å være helt ærlig så har jeg aldri vært spesielt opptatt av forlengende maskaraer på meg selv; jeg har bare slått meg til ro med at vippene mine er korte, lyse og nærmes usynlige.

Men flere av disse maskaraene imponerte meg virkelig og blir utvilsomt en ny del av min faste sminkerutine.

RIMELIG: I den rimelige maskarakateorien testet jeg Illegal Length Mascara fra Maybeline (kr 149) på mitt høyre øye og False Lashes Architecht (kr 169) på mitt venstre øye.

RIMELIG: I den rimelige maskarakateorien testet jeg Illegal Length Mascara fra Maybeline (kr 149) på mitt høyre øye og False Lashes Architecht (kr 169) på mitt venstre øye. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Rimelig maskara

Kriterier for testen:

 • Merkbart lengre øyevipper.
 • Klumpefri.
 • Ikke for våt.
 • Fin spredning av vippene.
 • Gir vippene en lett bøy.

I sminkeverdenen generelt trenger ikke høyere pris bety bedre kvalitet - og det ser vi spesielt ofte på maskaraer.

Dette er fordi vi er så forskjellige når det kommer til øyevippene våre, og det som fungerer ypperlig på ei venninne, er kanskje helt katastrofe på deg,

Illegal Lenght Mascara fra Maybelline (kr 149), som også inneholder fiber extentions, imponerte virkelig stort. Vippene ble tydelig lengre, helt klumpefrie og kjentes fjærlette og tørre - på en god måte.

Utrolig enkel å bruke og ble raskt en stor favoritt.

False Lash Architect Mascara fra L'Oréal Paris (kr 169) gav definitivt massiv styrke til øyevippene, og tilførte til og med ekstra lengde.

Til gjengjeld, dessverre, ble det også litt mer klumper ut av den, og øyevippene var våte en god stund. Denne er perfekt for deg som er ute etter mest mulig lengde og styrke på vippene.

Dyr maskara

DYR MASKARA: I kategorien med dyr maskara testet jeg Babydoll Mascara fra YSL (kr 250) på mitt høye øye og Be Long Mascara fra Clarins (kr 250) på mitt venstre øye.

DYR MASKARA: I kategorien med dyr maskara testet jeg Babydoll Mascara fra YSL (kr 250) på mitt høye øye og Be Long Mascara fra Clarins (kr 250) på mitt venstre øye. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Skal man først ut med over to hundre kroner for en maskara, som har en levetid på tre måneder, så burde den imponere oss.

Slik legges maskara:

For et perfekt maskara-resultat kan du følge disse stegene:

 1. Bøy vippene godt med en vippetang - klem hardt i 30 sekunder, eller klem og slipp 10 ganger.
 2. Pass på at du ikke har noe sminkerester igjen langs vippekanten.
 3. Legg et håndspeil opp mot haka, tipp hodet bakover og se ned i speilet.
 4. Plasser maskaraen så langt under vipperøttene som mulig, og fordel maskaraen fra røtter til tuppene.
 5. Pass på at alle vippene får et strøk maskara.
 6. Når maskaraen er jevnt fordelt, legg et lett lag fra oversiden - kun tuppene!
 7. Jobb deretter raskt fra undersiden igjen slik at vippene ikke blir for overtunge.
 8. Avslutt med et tynt lag gjennomsiktig pudder hvis du ser at maskaraen lett smitter på øyelokket.

Kilde: Makeupartist Tove Eggen.

Her stilles det høyere kvalitetskrav til alt fra effekt, holdbarhet, sensitivitet og påføringsegenskaper.

Babydoll Mascara fra YSL (kr 250) er en ganske ny maskara, som skjønnhetsverden har rost opp i skyene - og endelig skjønner jeg hvorfor. Dette er en virkelig god maskara, perfekt kost og skaft - etter min smak, og vippene blir rene og lange.

Den er litt våt i konsistensen, men tørker raskt.

Be Long Mascara fra Clarins (250) overrasker først og fremst med å ha en kort kost, istedenfor den tradisjonelle lange. Den tar skikkelig tak i øyevippene, og får fordelt produktet godt og separert vippene.

Vippene blir lange og markerte, men dessverre også litt klumpete, og man må jobbe en god del ekstra med den på grunn av størrelsen på kosten.

Dyr vs billig maskara

Til slutt ville vi teste en dyr og en billig maskara mot hverandre, for å se om pris ville ha noe å si.

Vi vet jo at effekt og kvalitet er varierende uansett prisklasse, så dette er på ingen måte et endelig svar på problemstillingen.

Great Lash Mascara fra Maybelline (kr 109) er en klassisk maskara, med en liten kost som brukes både til en naturlig vippeeffekt og for å øke vippelengden.

Den er enkel å bruke, men smitter en del over på øyelokket - så man må være obs på det mens man sminker. Vippene blir lange, men litt for våte for min smak. Ellers en helt fin maskara.

Surrealist Mascara fra Helena Rubinstein (kr 345) har en eksklusiv pris og forpakning, med en semilang og noe tykkere kost enn tradisjonelle forlengende maskaraer.

Den er ikke for våt, gjør vippene raskt lengre og definerte, helt uten å legge igjen klumper eller for mye maskara. En skikkelig allrounder som nok fungerer bra på de aller fleste øyevipper.

Resultat

Etter testen var vi generelt imponerte over hvor effektiv en forlengende maskara kan være.

BILLIG VS DYRT: Den siste kategorien valgte jeg en dyr maskara, Surrealist Mascara fra Helena Rubinstein (kr 345) og Great Lash fra Maybelline (kr 109) for å se hvor stor forskjell pris egentlig utgjør.

BILLIG VS DYRT: Den siste kategorien valgte jeg en dyr maskara, Surrealist Mascara fra Helena Rubinstein (kr 345) og Great Lash fra Maybelline (kr 109) for å se hvor stor forskjell pris egentlig utgjør. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Det var ikke voldsomt store feil å utsette ved noen av produkene sammenlignet med haugevis av andre maskaraer jeg har testet som makeupartist.

Mine favoritter i korrekt rekkefølge ble:

 1. Illegal Length Mascara fra Maybelline.
 2. Babydoll Mascara fra YSL.
 3. Surrealist Mascara fra Helena Rubinstein.
 4. False Lashes Architect fra L'Oréal Paris (Gav lengst vipper, men litt for mye klumper samtidig)
 5. Great Lash fra Maybelline.
 6. Be Long Mascara fra Clarins.

Det er spesielt gøy at topp-tre maskaraene kommer fra tre forskjellige prisklasser også. Men hva med deg - hva er DIN favoritt maskara og hvorfor? Rop ut i kommentarfeltet under, så vi alle kan lære av hverandre!

Les også:

Vi testet vippe-extensions

Norske kvinners vanligste sminketabbe

Derfor liker gutta denne hårlengden best

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning