Hvordan sminke øynene større

Smink deg til større øyne

Å sminke øyne til å virke større blir en enkel sak med disse tre superlette stegene - se selv i sminkevideoen over!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Som makeupartist får jeg alle mulige spørsmål om sminke. Som for eksempel hvordan man legger perfekte sota øyne, eller hvordan man enklest tegner opp røde lepper.

Men det folk flest som oftest lurer på er hvordan man kan sminke øynene større - uansett om de er naturlig små eller ikke.

Og det finne med denne forespørselen, i motsetning til å for eksempel hvordan man sminker vekk fregner eller arr, er at utførelsen er lekende lett.

Det vil si, det er lett så lenge du følger disse tre enkle stegne:

  1. Bygg benstruktur
  2. Tilfør fargekontrast
  3. Lysne

Løfter tunge øyelokk

I tillegg til å være en enkel sminketeknikk som alle med små eller vanlig øyestørrelse kan benytte seg av, fungerer denne også ypperlig på tunge øyelokk.

Tunge øyelokk oppstår når huden på øvre delen av lokket, altså området som egentlig skal ligge stramt ved globalen, begynner å falle nedover. Mange kan også oppleve at den føles tykkere enn før.

Det er helt normalt at dette oppstår allerede i tyveårene, noe som er genetisk bestemt.

Men det vanligste er at huden på øyelokket begynner å henge mer og mer fra fylte 30.

Teknikken for å sminke øyne større vil dermed også skape en illusjon om at de tunge øyenlokkene løftes og dyttes bakover, mens den nedre delen av øyelokket kommer bedre frem igjen, takket være lysningen.

Så la oss sjekke ut stegene nærmere, og husk å spille av den korte sminkevideoen på toppen av artikkelen for å se sminketeknikken, steg for steg.

1. Bygg benstruktur - gratis løft av øyelokket

1. BENSTRUKTUR: Bruk en matt øyeskygge som er hakket mørkere enn hudtonen til å markere og overdrive din naturlige benstruktur i global og under øyne.

1. BENSTRUKTUR: Bruk en matt øyeskygge som er hakket mørkere enn hudtonen til å markere og overdrive din naturlige benstruktur i global og under øyne. Foto: FOTO: Tove Eggen

Vi begynner med en matt øyenskygge som er to-tre toner mørkere enn hudtonene din.

Hvis du har en lys hud, og kun eier en mørkebrun øyenskygge, kan du bare bruke et tynnere lag av denne. Har du mørk hud er det viktig at du ikke bruker en skygge som egentlig er lysere.

Begynn med å plassere denne langs globalen.

Globalen finner vi langs området som synker inn rett under øyebenet, eller øyenbrynsbenet som det egentlig heter.

Støtt en lillefinger eller hånda til ansiktet og dra kosten frem og tilbake som en vindusvisker i globalen og lett oppover hvis du har litt tunge øyelokk som meg.

Øyenskyggen skal, og burde, legges under øyne også for å virkelig fremme et forstørret øyeområde og benstruktur rundt øyet.

2. Tilfør fargekontrast

Neste steg er det altfor få som benytter seg av, og det er å bruke komplementærfarge-teorien til å tvinge øynene til å se større ut.

2. FARGEKONTRAST: Ved å bruke komplimenterende farger vil øyefargen forsterkes og dermed virke enda større.

2. FARGEKONTRAST: Ved å bruke komplimenterende farger vil øyefargen forsterkes og dermed virke enda større. Foto: FOTO: Tove Eggen

Komplementærfarger gjør nemlig slik at to og to farger virker sterkere når de brukes ved siden av eller i nærheten av hverandre. Derfor er øyenskygger den perfekte måten å få frem øyenfargen på.

Grønne øyne, som mine, er komplementære til alle rødtoner - nettopp derfor velger jeg å bruke en burgunderfarge på øyne og en oransjefarget rouge med litt fersken i seg. Begge for å gjøre det slik at øynene mine virker enda mer grønne.

Brune øyen med rødspekk derimot, er komplementære til alle grønne toner - så her kan vi bare benytte oss av øyenskyggefarger og ikke rouge til å fremheve øyenfargen.

Blå øyne er komplementære til alle oransjetoner og brune øyne med gulspekk er komplementære til alle lillatoner.

Lyse eller grå øyne er komplementære til alle sterke toner, men kan virke utvasket og mindre ved å bruke duse og lyse toner.

3. Lysne

Det siste steget, som er svært viktig å huske på, er å lysne alle områdene rundt benstrukturen.

Dette gjør vi både for å forsterke skyggene og for å dra frem benstruktur.

3. LYSNE: Til slutt gjelder det å lysne området rund øye-benstrukturen for å videre underbygge forstørrelsen.

3. LYSNE: Til slutt gjelder det å lysne området rund øye-benstrukturen for å videre underbygge forstørrelsen. Foto: FOTO: Tove Eggen

Velg en øyenskygge som gjerne har litt skimmer, selv om dette ikke er nødvendig, og som er to-tre toner lysere enn hudtonen din.

Har du en rødlig undertone i huden er det greit å holde seg til rosa skygger, men har du en gul undertone fungerer gul og beige.

Mørke hudtoner velger farge på samme måte, men kan bruke mer gull, bronse og dypere toner.

Plasser den lysere fargen på midten av øyelokket, under brynet og innerst i øyekroken.

Gå så på med en concealer for å lysne under øyet og opp langs sidene, i retning tinningbenet.

Hvis du virkelig vil lysne og åpne blikket, kan man også plassere en hvit kajal langs våtkanten.

Les også:

Her er sminken gutta elsker

Slik kan du sminke deg for å se eldre eller yngre ut

Hvordan fremheve dine fineste ansiktstrekk med sminke

FØR/ETTER: Selv om forskjellen før og etter er dramatisk, ser sminken fortsatt naturlig ut.

FØR/ETTER: Selv om forskjellen før og etter er dramatisk, ser sminken fortsatt naturlig ut. Foto: FOTO: Tove Eggen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning