DIY - Sminkevideo: Perfekt sminke til nyttårsaften med glitter

Slik legger du glittersminke

Sjekk ut sminkevideoen over og lær deg glittersminken som holder helt fra 2013 til 2014!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Opp med hånden alle som har x-antall glitterøyeskygger liggende bakerst i sminkeskuffen?

De er jo så lekre og innbydende, som godteri - men nesten umulige å bruke hvis man ikke vet hvordan.

Glitteret drysser, øynene klør og den romantiske sminkelooken du hadde tenkt deg, ser mer ut som Studio 64 gone wrong.

Heldigvis er det såre enkelt å bruke glittersminke når man først kan triksene - så de viser vi dere så klart i videoen på toppen her.

Men du er kanskje redd for at glitter blir altfor mye sminke for deg, og noe du ikke våger å begi deg ut på?

Vel, da skal jeg slå et slag for det lekre, men dryssende sminkestøvet her og nå.

For deg med rynker

Det fine med glittersminke, spesielt på øyne, er nemlig at det skaper et fantastisk fint lysspill som virkelig åpner øynene og gjør enhver sminkelook hakket mer spennende.

Noen er redde for å bruke denne sminketypen hvis man har en del rynker rundt øyne, men så lenge du legger glitteret strategisk - og unngår linjene, så er det bare fint.

Et godt tips er å legge kun i indre øyekrok og lett langs nedre vippekant, helt under vippene, først - det er som oftest et sikkert sted å legge både glitter og skimmer.

GLITTER-GALORE: 1. Glitter Eyeliner i fargen Golddigger fra Make Up Store (kr 155), 2. Pure Pigment Eye Shadow i fargen 63 fra Inglot (kr 140), 3. Paints i fargen Bare Canvas fra MAC (kr 150), 4. Eyeshadow i fargen Black Tied fra MAC (kr 160), 5. Elegant Eyes Lashes i Enchanting fra Ardell (kr 110).

GLITTER-GALORE: 1. Glitter Eyeliner i fargen Golddigger fra Make Up Store (kr 155), 2. Pure Pigment Eye Shadow i fargen 63 fra Inglot (kr 140), 3. Paints i fargen Bare Canvas fra MAC (kr 150), 4. Eyeshadow i fargen Black Tied fra MAC (kr 160), 5. Elegant Eyes Lashes i Enchanting fra Ardell (kr 110). Foto: FOTO: Produsentene.

Stort utvalg

Og det er jo ikke bare løse øyeskygger med glitter i man kan bruke for å tilføre øynene litt sparkle. Selv er jeg stor fan av glittereyelinere, som ikke alltid er enkelt å få tak i, men heldigvis har Make Up Store et godt utvalg.

Disse er supre å bruke både vinter og sommer, og jeg foretrekker de faktisk under øyne eller over midten av øyelokket for å virkelig få øynene til å poppe.

I tillegg finnes det et hav av falske øyevipper med både glitter og diamanter på, og man kan jo alltids benytte seg av vanlige løsvipper og feste sitt eget glitter på her - som et lite DIY-prosjekt!

Bare husk at jo tyngre glitterkorn eller diamanter, jo tyngre blir vippene, og kan dermed virke litt mer irriterende.

Til sist har vi jo også øyeskygger i fast form, men nydelige glitterkorn - som er kanskje de aller enkleste produktene å bruke. Eneste nedturen er at glitteret ikke blir like prominent som når de kommer i løs form.

Rammer inn øyne

LAG ROM: Glitteret legger vi helt til slutt, så for å skape en fin ramme er det fint å legge en dybdeskygge i globalen, som løfter øyelokket opp. La området fra vipper og opp til bryn være lyst slik at vi kan plassere glitteret her.

LAG ROM: Glitteret legger vi helt til slutt, så for å skape en fin ramme er det fint å legge en dybdeskygge i globalen, som løfter øyelokket opp. La området fra vipper og opp til bryn være lyst slik at vi kan plassere glitteret her. Foto: FOTO: Tove Eggen.

I videoen over legger jeg en veldig klassisk glittersminke hvor det løse glitterproduktet fra Inglot får være stjernen som ligger helt fra vippekanten og opp til global.

Vi vil gjerne legge glitteret helt til slutt, så derfor er det lurt å klargjøre resten av øyesminken først.

For å sørge for god nok plass til glitteret, og at øyet får maks løft, legger jeg en øyeskygge som skaper dybde i globalen og jobber den litt opp og ut i ytterkanten av globalen.

Deretter drar jeg den tilbake til nedre vippekant, slik at man nesten får en v-form på sidene av øyne.

Om man bruker én, to eller tre øyeskygger er helt opp til deg. Du kan bruke både matte og skimrende øyeskygger - men helst ikke glitterskygger i globalen enda.

På med glitteret

Etter at øyne er rammet fint inn, er vi klare for glitterproduktene. Hvis man legger løst glitter rett på huden, vil det bare skli av, for så å drysse ned på ansiktet - ikke en heldig look.

PÅ MED GLITTER: For at glitteret skal feste seg, legger vi en kremøyeskygge eller øyeskyggeprimer på området hvor glitteret skal ligge. Men kjør gjerne på med en mørkere glitterskygge i global, glittereyeliner i øyekroken og vipper med litt diamanter på hvis du virkelig vil gå all out!

PÅ MED GLITTER: For at glitteret skal feste seg, legger vi en kremøyeskygge eller øyeskyggeprimer på området hvor glitteret skal ligge. Men kjør gjerne på med en mørkere glitterskygge i global, glittereyeliner i øyekroken og vipper med litt diamanter på hvis du virkelig vil gå all out! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Det finnes flytende gelélignende produkter som man kan bruke for å binde glitterstøvet sammen, men disse er ofte dyre og kan kun brukes til dette formålet.

Så en billig løsning, som mange har i sminkemappen sin uansett, er å bruke en kremøyeskygge eller en øyeskyggeprimer under glitteret.

Jeg plasserer derfor kremøyeskyggen først på området jeg ønsker skal dekkes av glitter, og klapper kremen lett på øyelokket.

Pass på å ikke gni den for godt inn i huden, for vi ønsker at den skal være så sticky som mulig for å ta imot glitteret. Så er det bare å bruke en kost, eller en finger som jeg foretrekker, og dytte glitteret på plass. Pass på at du ikke drar i huden.

Avslutt med litt flytende eyeliner og andre glitterprodukter som jeg gjør i videoen over, hvis du ønsker. Og nå er du sikret en glittersminke som holder hele kvelden!

Les også:

Derfor blir du lurt av dette

4 av 10 jenter føler seg stygge uten sminke

Her er etter-bildet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning