Hvordan få fine pupper

Slik jukser du deg til perfekte pupper

Puppesminke, push-up og tryllekremer ; det er mange veier til en "killer kløft".

VIS DEM FREM: Kim Kardashian er ikke spesielt beskjeden når det kommer til å vise frem puppene sine. Og hvorfor skulle hun være det?

VIS DEM FREM: Kim Kardashian er ikke spesielt beskjeden når det kommer til å vise frem puppene sine. Og hvorfor skulle hun være det? Foto: FOTO: Stella Pictures

Publisert Oppdatert

Å ha et lekkert frontparti er noe de aller fleste kvinner drømmer om og streber etter.

Den gode nyheten er at dette er slett ikke avhengig av verken størrelse eller fasong - eller alder for den saks skyld, alt man trenger er litt kunnskap, noen lure jukse-triks - og en god bh. Og vips; perfekte pupper i en fei.

Ifølge det amerikanske magasinet Glamour er ett av de mest stilte spørsmålene til deres skjønnhetsredaktører nettopp hvordan man kan gjøre det beste ut av det man fra naturens side er utstyrt med når det kommer til byste.

Og her er tipsene du ikke burde leve uten:

1. Invester i shaping-undertøy

Du trenger absolutt kke legge deg under kniven i jakten på perfekte pupper - enten det er større eller mindre byste du er på jakt etter. Sats heller på å la litt skikkelig shaping-undertøy gjøre jobben.

- Resultatet av å ha på seg shaping-undertøy som virkelig løfter, strammer og jevner ut, er sammenlignbart med det resultatet man vil oppleve av plastisk kirurgi, forklarer den L.A. baserte kosmetiske kirurgen Dr. Robert Rey, som selv nylig lanserte en kolleksjon av shaping-undertøy, til magasinet Glamour.

- Jeg så for meg hvordan jeg strekker, manipulerer og fyller brystene når jeg opererer, og prøvde å skape samme effekt av bh-ene i denne kolleksjonen.

Gitte Holm hos undertøyskjeden Change har også tro på at du kan oppnå finere former ved riktig bruk av shaping-undertøy.

- Vi har blant annet en tubekjole som du bruker under kjolen, og gir brystet et realt løft. Det samme gjør singletten Tank-top, som i tillegg holder magen på plass, forklarer Holm til Kamille.

Mia Wahlstedt hos Triumph er enig.

- Kjøpe bh-er og shaping-topper som løfter og former bysten, og du vil kunne oppleve at både kjoler og topper plutselig sitter helt annerledes på deg, og at bysten din har fått en mye penere og bedre fasong, sier Wahlstedt.

DET LILLE UNDER: Riktig undertøy har mye å si for hvordan puppene dine tar seg ut.

DET LILLE UNDER: Riktig undertøy har mye å si for hvordan puppene dine tar seg ut. Foto: FOTO: Victoria's Secret

2. Slik "krymper" du store pupper

Noen ganger - som i møte med svigermor og på jobbintervjuer - er kanskje målet mer å krympe og minimere puppene enn å løfte dem opp og frem. Da kan det være lurt å benytte seg av smarte triks i klesveien for å oppnå nettopp det.

- Det finnes mange flotte bh-er som vil bidra til at bysten minimeres og ser nettere ut, forklarer Wahlstedt.

- Her kan man prøve seg frem, og finne en som sitter perfekt under ulike antrekk du tenker å bruke denne sammen med.

En annen løsning kan være å velge en overdel i mørkere farger, da dette også vil bidra til at hele denne delen av kroppen minimeres.

- Jakker med dyp utringing vil dra blikket nedover og gjøre at man fokuserer mindre på bysten, har moteekspertene Trinny og Susannah tidligere uttalt til Kamille.

- Det samme gjør topper som gjør at fokuset kommer på hals og nakke, slik at blikket dras oppover.

3. Juks deg til flere former

På samme måte kan du jukse deg til en fullere og mer formfull byste.

- Det finnes nesten ingen ende på gode og flatterende push-up-bh-er, røper Wahlstedt.

- Du vil finne bh-er med padding som både løfter og fyller ut, og det er bare å prøve seg frem. På samme måte finner du også push-up-bh-er som lukkes på ulike måter i ryggen slik at du kan bruke disse under mange ulike typer klær og overdeler.

Det går også fint an å jukse seg til større byste ved å velge riktige klær.

- Overdeler med mange detaljer, som blonder eller broderinger, vil trekke oppmerksomheten mot bysten og gjøre at den fremstår større, lover mote-duen Trinny og Susannah.

Stylist og faglærer ved School of Fashion Industry, Sofi, i Oslo, Eirik Mogseth, er enig:

- Klær kan ha en utrolig effekt på hvordan fasongen din ser ut og oppfattes, forklarer Mogseth til Kamille.

- Prøv deg frem og husk for all del en skikkelig bh.

4. Smink puppene større

- Enhver kvinnes pupper trenger en god highlighter, forklarer makeupartist Aidan Corcoran, som har jobbet internasjonalt for Mac, og nå underviser ved LA Creative akademiet i Dublin.

SNARVEIER: Det går fint an å få finere pupper i en fei - helt uten å legge seg under kniven.

SNARVEIER: Det går fint an å få finere pupper i en fei - helt uten å legge seg under kniven. Foto: FOTO: Victoria's Secret

- Benefits High Beam er helt fantastisk. Bare smør littegrann på den mest kjøttfulle delen øverst på brystet, gni inn så det er helt blandet med huden, og puppene dine vil se helt fantastiske ut når lyset reflekteres i highlighteren.

PUPPESMINKE: Litt solpudder plassert på strategiske steder kan jukse puppene større og rundere.

PUPPESMINKE: Litt solpudder plassert på strategiske steder kan jukse puppene større og rundere. Foto: FOTO: eyecandy.co.uk

Litt solpudder er heller ikke dumt.

- Børst forsiktig litt solpudder i mellomrommet mellom puppene, og du vil gjøre at kløften virker dypere, noe som igjen vil gi inntrykket av større og mer formfulle pupper.

Slik gjør du:

1. Børst litt solpudder over den høyeste delen på brystet og så ned i kløften mellom brystene.

2. Gjenta på andre siden. Halvmåneformen rammer inn brystene og gjør at de ser rundere og mer fyldige ut.

3. Børst et litt lysere pudder over kragebeinet. Shimmeret i pudderet gjør at øyet dras oppover, noe som gjør at bysten ser høyere og fullere ut.

5. Riktig bh til riktig bluse

- Alt starter med riktig bh, enten du er A-cup eller DD, forklarer Victoria's Secret supermodell Miranda Kerr til magasinet Glamour.

- Det beste du kan gjøre for puppene dine er å få tatt riktige mål, slik at du ikke bruker feil bh-størrelse, noe ekstremt mange kvinner faktisk gjør.

Sara Blakely, kvinnen som står bak kultproduktet Spanx, er enig.

- Det er ingenting som ser verre ut enn pupper som tyter over kanten på bh-en, eller synlige valker på ryggen fordi man har på seg en bh som absolutt ikke er riktig størrelse og sitter alt for stramt over ryggen.

6. Ta en kalddusj

Få ting får i gang blodsirkulasjonen som å sjokke huden med kaldt vann.

- Et kjempetriks om du vil jukse deg til en litt strammere byste, røper ernæringsfysiolog og hudterapeut ved Clinic Fraiche, Mona Wahr-Hansen Ottho.

- Tar du en iskald dusj før du skal ha på deg noe du vil at bysten din skal ta seg ekstra godt ut i, vil du absolutt kunne jukse deg til en hud som ser litt strammene og yngre ut.

SMØR DEG RIKTIG: Gå for kremer for tilfører mye fukt til huden når du smører inn bryst og pupper.

SMØR DEG RIKTIG: Gå for kremer for tilfører mye fukt til huden når du smører inn bryst og pupper. Foto: FOTO: Asos

Ifølge Glamour magazine er det med å dusje i kaldt vann for å holde huden stram et triks mange franske kvinner benytter seg av.

- Bedre blodsirkulasjon er et super-triks for å holde puppene unge og spenstige, forklarer Wahr-Hansen Ottho.

- Kaldt vann øker blod- og lymfesirkulasjonen, og gir videre mer næring til huden. Blodet forsyner jo som kjent huden med oksygen, og hudceller med god blodsirkulasjon fornyer seg raskere.

Wahr-Hansen Ottho forklarer at kaldt vann gjør slik at blodårene trekker seg sammen, og har en generell oppstrammende effekt på huden.

- En god idé kan være å veksle mellom kaldere og mer lunkent vann når du dusker. Da vil du på en måte "sjokkere" huden - både på brystet og også ellers - til å trekke seg sammen, forklarer eksperten.

7. Bruk kremer som "plumper" opp huden

Det finnes mange kremer på markedet som hevder å kunne gi deg både færre rynker, mindre cellulitter og også faktisk større pupper.

En av disse kremene er derumet Bust Fix fra Nip + Fab, som har fått lassevis med omtale på skjønnhetsblogger og i sosiale medier de siste par årene.

- Kremen fungerer som puppe-jobb på flaske, forklarer avisen Daily Mail om kremen.

- Den fungerer ved at den stimulerer formasjonen og fordelingen av fettceller som finnes naturlig i brystet, og dermed gjør slik at størrelsen på brystet øker.

Det er kollagen og elastin som er bindevevstrukturer og sørger for fasthet, elastisitet og styrke i huden - også på brystet.

- Se etter kremer som "booster" og tilfører her, forklarer hudpleier hos Inciderm, Anita Anker Eng, til Kamille.

- Se også etter ingredienser som gir mye fukt, da tørr hud ser eldre ut enn den kanskje egentlig er.

Anker Eng forklarer at når det er godt med vann i huden "plumpes" den opp, og gir et inntrykk av økt fylde, noe som kan være med på å gi inntrykk av en fullere byste.

- Se etter ingredienser som peptider, melkesyre, glycolsyre og Avitamin forbindelser.

Les også:

Slik puster du deg penere

Dette trikset gjør deg flere år yngre

DIY skjønnhetsprodukter: Det er ikke alt du burde lage selv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning