Smink deg med rosa som Jennifer Lopez

Slik bruker du rosa øyenskygge

Hvilken måned er bedre enn oktober til å prøve den fantastiske rosa øyesminken Jennifer Lopez rocker?

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Rosa øyenskygge - enten digger man det, eller så hater man det.

Som sminkekurs-holder har jeg ofte deltagere som ønsker å prøve ut alskens rosafarger, men sannheten er at det ikke er en enkel farge.

Først og fremst fordi rosa farger på øyelokket kan se ut som om man er sliten eller syk, men også fordi det er en vanskelig farge å jobbe med. Skyggen blir ofte flekkete og ser nærmest litt møkkete ut.

Men, det betyr ikke at en rosa sminkelook ikke kan være nydelig - du må bare bruke riktig teknikk.

Jennifer Lopez, eller J-Lo som hun også er kjent som, viste nettopp dette under veldedighetsgallaen "Fashion Rocks" i september. Derfor er det nettopp denne looken vi har kopiert i videoen på toppen av denne artikkelen.

Selv om kjendissminker ofte inneholder mange steg og produkter, er jeg slettes ikke redd for en utfordring - det viktigste er å ha en god plan.

Rumpe-trøbbel

"Jenny from the block" er i hardt vært om dagen grunnet sin rompefokuserte sang og musikkvideo i samarbeid med Iggy Azalea "Booty", men vi kan ikke unngå å hylle tobarnsmoren Lopez (45) av den grunn.

Dama ser virkelig slående vakker og naturlig ut, som er forfriskende i disse dager, og på sminkefronten er hun en av få som ikke overdriver skulpteringsteknikken.

Nøkkelen til alle sminkelookene J-Lo rocker om dagen er en jevn ansiktstone som fortsatt ser ut som hud, med masse glød og highlights.

Kjendis-hemmelighet

Den rosa øyesminken passet skjønnheten perfekt, og rosa eller røde toner er faktisk en velholdt sminkehemmelighet blant kjendisene.

Disse fargene gjør nemlig at enhver øyefarge ser ekstra intens og klar ut, spesielt på den røde løper, hvor bilder ofte blir tatt fra lang avstand.

Så, selv om dette er veldig "utenfor boksen" for mange, er sminken i seg selv vel verdt å prøve - og så klart ekstra passende i en rosa oktober-måned.

J-LO: Jennifer Lopez blir bare vakrere med årene, og under veldedighetsgallaen Fashion Rocks stilte hun med en nydelig rosa øyenskygge få får til. Men Lopez nailet den!

J-LO: Jennifer Lopez blir bare vakrere med årene, og under veldedighetsgallaen Fashion Rocks stilte hun med en nydelig rosa øyenskygge få får til. Men Lopez nailet den! Foto: FOTO: Stella Pictures

FØR/ETTER: Selv om rosa kan være en vanskelig farge å bruke på øyne, vil de riktige stegene og produktene gjøre sminken nydelig og øynene mer intense.

FØR/ETTER: Selv om rosa kan være en vanskelig farge å bruke på øyne, vil de riktige stegene og produktene gjøre sminken nydelig og øynene mer intense. Foto: FOTO: Tove Eggen

The J-Lo Glow

For å sørge for at huden er så glatt og glødende som mulig, er det lurt å eksfoliere den godt før man sminker. En enkel og mild måte å både rense og eksfoliere huden på, er ved å bruke en elektrisk rensekost som Clarisonic.

Etter å ha fuktet huden godt, legges en illuminerende primer. Denne vil gjøre slik at foundation legger seg penere og sitter lengre.

I videoen over bruker jeg Strobe Cream fra MAC, som inneholder vitaminer og mineraler som sørger for at huden gløder hele kvelden.

Helt ok luksus-foundation

Bruk deretter en lett til mildt dekkende foundation, og fokuser produktet der du ønsker å dekke mest.

Her bruker jeg Luminous Silk Foundation fra Giorgio Armani. Dette er en dyrere foundation, som mange elsker for sin naturlige finish. Personlig synes jeg ikke den gjør nok, prisen takk i betraktning, men det er en helt grei foundation.

Større øyenbryn

Brynene til Lopez er fyldige, og ekstra bustete for anledningen. Derfor tegner jeg de opp med tre forskjellige produkter for å skape tykkere, men fortsatt naturlige bryn.

Husk at bryn fra naturens side hverken er symmetriske eller i en jevn farge, så det er viktig å gjenskape dette - selv om vi endrer på formen.

Rosa øyesminke

For å bygge opp den rosa fargen, er det viktig å begynne med en nøytraliserende øyeprimer og deretter legge en svakere rosatone i globallinjen og lett nedover øyelokket.

Pakk deretter på en rosa øyenskygge fra vippekanten til globallinjen. Som dere ser i videoen, bruker jeg både øyenskygger og rouger for å få frem de riktige fargene. Da en rouge ikke nødvendigvis er testet for å bruke på øyne, er det greit å sjekke om øynene dine tåler dette på forhånd.

Under øynene bruker Lopez en mer ferskenaktig rosafarge, som gjør at sminkelooken ikke blir for dramatisk.

Skap til slutt litt dybde ved å legge en mørkere farge i ytterkant av øyet, både over og under. Legg også en brun skygge langs nedre vippekant, samt en brun kajal lett langs våtkanten.

Highlight i fokus

STEGENE: En glødende hud, tykke bryn, rosa øyne, masse vipper og nude lepper (som passer til din hudtone) er de viktigste stegene i Jennifer Lopez sin nydelige rosa sminkelook.

STEGENE: En glødende hud, tykke bryn, rosa øyne, masse vipper og nude lepper (som passer til din hudtone) er de viktigste stegene i Jennifer Lopez sin nydelige rosa sminkelook. Foto: FOTO: Tove Eggen

Nå er det på tide å perfektere ansiktet ved å lysne og dekke under øyne, og legge highlight på strategiske steder.

J-Lo legger en relativt flat og bred highlighter på nesen, som gir den en mer naturlig form. Deretter over kinnben, rett over leppa og i midten av panne.

Istedenfor en rosa rouge eller et mørkt solpudder, kan det være fint å bruke en rouge med en brunlig undertone i en klassisk tretallsform.

Lopez bruker også ekstra solpudder i panna og hake, som igjen gir en glødende og naturlig finish.

Nude lepper må ikke være bleke

Leppene til Lopez var veldig lyse med denne looken, som passer hennes gyldne hud godt.

Min hud er langt lysere, spesielt siden vi nærmer oss vinteren, og trenger derfor litt mer farge.

Et godt triks er å legge en klassisk kjøttfarge, eller 90-talls lepper som det er kjent som nå. Og fyll deretter leppen inn med en lys blyant. Dette gir også leppene økt volum, og en fin dimensjon.

Alternativ til falske vipper

Det eneste som mangler nå er fyldige og lange vipper.

J-Lo bruker falske vipper, men synes du dette er vanskelig kan du heller ty til en fiber-maskara, som jeg bruker i videoen. Denne heter Magnetic Lash og fungerer virkelig ypperlig - men vær forsiktig hvis du har kontaktlinser og/eller allergi, da den kan irritere lett.

Det er "alt" som skal til for å gjenskape Jennifer Lopez sin fantastiske sminke-look, og husk at det bare er å rope ut i kommentarfeltet nedenfor hvis du har spørsmål eller video-ønsker.

Les også:

Du trenger ikke Botox for å fjerne rynker

MYE SMINKE: Selv om dette er en sminkelook som krever en del sminke, er det de små triksene som å sagte bygge looken opp og skape en fin balanse mellom naturlig og dramatisk, som gjør at sminken ikke blir for sterk.

MYE SMINKE: Selv om dette er en sminkelook som krever en del sminke, er det de små triksene som å sagte bygge looken opp og skape en fin balanse mellom naturlig og dramatisk, som gjør at sminken ikke blir for sterk. Foto: FOTO: Tove Eggen

Slik sminker du deg til fyldigere bryn

Disse hårfrisyrene gjør deg eldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning