Makeover Merete Habberstad

Merete (47) ble forvandlet

Det utrolige resultatet ser du her.

FØR: Merete fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Under ser du det resultatet!

FØR: Merete fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Under ser du det resultatet! Foto: FOTO: Gry Traaen

Publisert Oppdatert

Merete Habberstad (47):

Ønsker seg en feminin og frisk jobbstil, som er komfortabel.

Høyde: 167 cm

Størrelse: 36-38

Skostørrelse: 39

Fasong: Timeglassfigur, litt kortere overkropp.

Logoen fra Turistforeningen har dominert jobbantrekket deres i mange år.

Nå har Merete Habberstad (47) gått over til NHO og vil vise at den store organisasjonen er mer enn blådress.

Nederst i saken finner du også den fantastiske makeoveren til hennes kollega, Kristin Krohn Devold (52).

Først ut er Merete

- Etter 12 år i Turistforeningen, med turantrekk som fast jobbantrekk, kom det et hjertesukk fra barna: Mamma, vi har lyst å se deg som dame. Nå er jeg kommunikasjonssjef i NHO reiseliv, og T-skjorte og jeans er ikke fast følge på jobb. I prinsippet liker jeg å pynte meg, men jeg jobber best i komfortable klær. Siden jeg er en frysepinn, tyr jeg fort til fleecejakken som ikke er så lekker. Når det gjelder sko, kan jeg ikke fordra høye hæler som bråker når jeg går, og de må være behagelige. Det blir ofte ikke så lekkert det heller, sier Merete.

Stylist Vibeke om Merete

Stylist Vibeke Stiansen forteller at Merete har en flott kropp med feminine former, som absolutt bør vises frem.

- Siden hun er litt kortere i overkroppen, bør antrekket ideelt sett være ensfarget for en fin helhet og forlengende effekt, eller holdes i ton-i-ton- nyanser for balanse og harmoni, sier Stiansen og legger til:

- Fordelen med en kortere overkropp, er at hun da får lange ben når disse understrekes med en mønstret, smal bukse og høye hæler. Det er dessuten viktig at klærne er forholdsvis kroppsnære for å fremheve både figuren og midjen.

Merete om den nye stilen

- Dette var fantastisk. Klærne er komfortable og lekre uten at det ser strengt og formelt ut. Jeg eier ikke en leppestift og bruker aldri øyenskygge, nå fikk jeg lyst til å prøve det selv, sier Merete og fortsetter:

- Høyhælte sko er en skikkelig utfordring for meg, men jeg ser jo at det bidrar til et elegant helhetsinntrykk som jeg av og til kan tenke meg. Buksen har høy komfortfaktor, og er småfrekk, men likevel super på jobb.

Makeupen

Ifølge makeupartist Jeanette Gjerde Olsen har Merete en fin hud, som bare trenger å jevnes ut med litt concealer under øynene, rundt nesevingene og på noen få rødheter i huden.

- I kinnene la jeg en frisk, rosefarget rouge. Brynene har en veldig fin form, så jeg bare definerte dem med en lys, brungrå farge. Deretter la jeg en lys brunfarge på øyelokket, og brukte en myk, brun blyant under øynene, før overgangene ble duset ut med en pensel. En tynn våtliner ble lagt langs vippekanten oppe, før jeg la på godt med maskara. Våtlinjen fikk sort farge for et mer intenst blikk, og leppene en frisk, korallfarget, gloss, forklarer Olsen.

Håret

Frisør Eirik Thorsen forteller at Merete har krøller i underhåret, men det øverste laget er glatt og ligger over krøllene som et lokk siden alt er like langt.

- Jeg klipte det opp, for at krøllene skulle komme mer til sin rett. Hun fikk også foliestriper i forskjellige farger, for å skape mer liv. Ved å føne ut krøllene med en god rundbørste, som jeg gjorde her, kan hun enkelt variere frisyren mellom naturlige krøller og glatt hår, sier Thorsen.

Denne saken er hentet fra Alt for damene utgave nummer 14.

ETTER: Merete ønsket seg en feminin og frisk jobbstil, som er komfortabel. Det fikk hun også. Over ser du de to endelige lookene, og det ferdige resultatet etter en hel bli-ny-dag. Kristin har på seg (til venstre): Genser fra H&M, kr 299. Skjørt fra Oasis, kr 499. Smykke fra Oasis, kr 199. Ring fra Syster P, kr 699. Ankelboots fra Tosca Blu, kr 1599. Til høyre har hun på seg:   Genser fra Zara, kr 559. Skinnjakke fra Tommy Hilfiger, kr 5300. Mønstrede jeans fra Just Female/Magmalou, kr 699. Sko fra La Redoute, kr 799.
Produktforslag helt til høyre: Jakke fra 2nd Day, kr 1800. Polo fra MQ, kr 399. Bukse fra 2nd Day, kr 1100. Kjole fra Day, kr 1200. Rouge Allure Gloss fra Chanel, kr 310. Ankelboots fra Zara, kr 799.

ETTER: Merete ønsket seg en feminin og frisk jobbstil, som er komfortabel. Det fikk hun også. Over ser du de to endelige lookene, og det ferdige resultatet etter en hel bli-ny-dag. Kristin har på seg (til venstre): Genser fra H&M, kr 299. Skjørt fra Oasis, kr 499. Smykke fra Oasis, kr 199. Ring fra Syster P, kr 699. Ankelboots fra Tosca Blu, kr 1599. Til høyre har hun på seg: Genser fra Zara, kr 559. Skinnjakke fra Tommy Hilfiger, kr 5300. Mønstrede jeans fra Just Female/Magmalou, kr 699. Sko fra La Redoute, kr 799. Produktforslag helt til høyre: Jakke fra 2nd Day, kr 1800. Polo fra MQ, kr 399. Bukse fra 2nd Day, kr 1100. Kjole fra Day, kr 1200. Rouge Allure Gloss fra Chanel, kr 310. Ankelboots fra Zara, kr 799. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene

HÅR OG SMINKE: Frisør Eirik forteller Merete har krøller i underhåret, men at det øverste laget er glatt og ligger over krøllene som et lokk fordi alt er like langt. Han klipte derfor håret opp for at krøllene skulle komme til sin rett. Makeupartist Jeanette sier at fordi Merete har så fin hud, kan hun bare jevne ut denne med litt concealer under øynene, rundt nesevingen og på noen rødheter i huden. I kinnene la hun en frisk rosefarget rouge. Brynene har en fin form, så de har Jeanette bare definert med en lys, brungrå farge. En tynn våtliner ble lagt langs vippekanten oppe. Leppene fikk en frisk, korallfarget gloss.

HÅR OG SMINKE: Frisør Eirik forteller Merete har krøller i underhåret, men at det øverste laget er glatt og ligger over krøllene som et lokk fordi alt er like langt. Han klipte derfor håret opp for at krøllene skulle komme til sin rett. Makeupartist Jeanette sier at fordi Merete har så fin hud, kan hun bare jevne ut denne med litt concealer under øynene, rundt nesevingen og på noen rødheter i huden. I kinnene la hun en frisk rosefarget rouge. Brynene har en fin form, så de har Jeanette bare definert med en lys, brungrå farge. En tynn våtliner ble lagt langs vippekanten oppe. Leppene fikk en frisk, korallfarget gloss. Foto: FOTO: Gry Traaen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning