Nappe øyenbryn menn

Ikke vær redd for litt manscaping, gutter!

Manscaping er den billigste, og mest naturlige, veien til et skikkelig ansiktsløft for menn.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Endelig har det blitt helt innafor for menn å ville ta litt ekstra godt vare på utseendet sitt, og fenomenet "manscaping" har virkelig satt fart på sakene.

Ifølge Urbandictionary.com er definisjonen på manscaping følgende: "Å fjerne overflødig kroppshår via voksing, barbering eller napping".

Med andre ord innebærer det å rydde opp i hårveksten både her og der - men i dag er det brynene vi skal konsentrere oss om, så det er bare å la buksene være på!

Jeg har blitt spurt såpass mange ganger opp gjennom årene om å fikse brynene til kompiser i all hemmelighet, og jeg forstår at for mange gutter kan det oppleves som pinlig å rydde opp i brynene sine.

Men tro meg - jenter setter pris på det, og kompiser legger ikke merke til det engang, så du er helt trygg.

Det beste kan være å ta turen til en dyktig brynsstylist - som helt sikker har flere menn på kundelisten allerede. Men for dere som helst vil fikse det selv, har vi video med fremgangsmåten øverst i artikkelen.

- Ikke feminint

Vi snakket med Aria Dylan, en av Norges mest kjente brynsstylister og eier av Dylan Studio i Oslo, som behandler både kvinner og menn, for å bedre forstå hva forming av bryn på menn egentlig innebærer.

- Når man former brynene til menn, behøver man ikke å fjerne mye hår eller forme dem slik en kvinne ville gjort med en høy og dramatisk knekk på brynene. En enkel tuning vil raskt få brynene til å se velstelte ut, og man trenger bare å klippe lett eller nappe her og der for å oppnå et godt resultat, sier Dylan.

For det er ikke helt de samme reglene som gjelder for menn og kvinner når det kommer til forming av brynene. Ifølge makeupansvarlig for MAC, Romero Jennings, kan det derfor være lurt å ikke stikke til samme salong som dama.

- Øyebrynsstylister som er vant til å kun jobbe med kvinner har en tendens til å overdrive nappingen og knekken, slik at tøffe og tykke bryn ofte ender opp som noe helt annet, sier han til Huffington Post.

Jennings anbefaler derfor å høre med noen du mener har velstelte bryn om hvor de går, eller hva de gjør for å forme sine bryn.

TABBE: Skuespiller Daniel Radcliffe hadde kanskje trengt en aldri så liten stuss av øyenbrynene? - En enkel tuning vil raskt få brynene til å se velstelte ut, og man trenger bare å klippe lett eller nappe her og der for å oppnå et godt resultat, sier Aria Dylan, en av Norges mest kjente brynsstylister og eier av Dylan Studio i Oslo.

TABBE: Skuespiller Daniel Radcliffe hadde kanskje trengt en aldri så liten stuss av øyenbrynene? - En enkel tuning vil raskt få brynene til å se velstelte ut, og man trenger bare å klippe lett eller nappe her og der for å oppnå et godt resultat, sier Aria Dylan, en av Norges mest kjente brynsstylister og eier av Dylan Studio i Oslo. Foto: FOTO: Stella Pictures

En billig ansiktsløfting

Men hvorfor skal du egentlig forme, altså nappe, brynene dine i det hele tatt? Først og fremst fordi det er noe du vil - dette er jo ikke noe man gjøre, selvsagt.

Ved å korrekt forme brynene sånn at de får en bedre flyt sammen med øynene, skaper man faktisk samtidig et mini-ansiktsløft fordi det virker som om øyne er større, og bryn lengre opp enn før. Helt gratis og gjort på fem minutter!

Men det er fortsatt viktig å huske på å ikke overdrive nappingen, da dette vil fungere mot sitt formål.

- De færreste trenger mye brynsforming, så jeg liker å nappe, threade og klippe så lite som mulig. Målet er naturlige bryn som ser rene og jevne ut, og fremhever de trekkene du allerede har istedenfor å forsøke å tvinge frem en helt ny brynsform, råder Dylan.

- Redde for å bli she-man

FULT KITT: Bryns kittet Take Back your Brows fra Billion Dollar Brows kan bestilles på nett via Coverbrands.no (kr 549).

FULT KITT: Bryns kittet Take Back your Brows fra Billion Dollar Brows kan bestilles på nett via Coverbrands.no (kr 549). Foto: FOTO: Produsenten.

Det er ikke til å komme unna at mange menn kvier seg for å bevege seg inn på et område som lenge har vært forbeholdt kvinner.

- Ved ett lite feilsteg med pinsetten kan man gå fra en he-man til en she-man på få sekunder, så jeg er ikke så overrasket over at menn er redde for å forme brynene sine. For mange er dette et helt nytt og ukjent området, så det er bare naturlig at de er nølende i begynnelsen, forteller Dylan.

Derfor er det ekstremt viktig å kun fjerne hår som ikke ligger langs hovedformen på brynene, som vi viser i videoen over, og bare fjerne brynshårene som ligger nedover mot øyelokket og utenfor den naturlige lengden.

Husk også på at menn ikke har den samme type brynsknekken som kvinner har, så man burde aldri prøve å overdrive denne selv på samme måte.

- Styr unna en definert knekk da disse er altfor feminine. Knekken er delen som trekker seg oppover på utsiden av midten på brynet, og ved å nappe ekstra hår under denne vil man få et veldig dramatisk og påtatt utseendet. La området være helt uplukket for et maskulint og naturlig resultat, råder Dylan.

Riktig redskap

Heldigvis krever det ikke så fryktelig mange redskaper å forme dine egne bryn. Selv om du kommer langt med bare en pinsett, vil følgende gjøre jobben enklere å gjennomføre:

  • Pinsett
  • En smal saks
  • En liten kost
  • En hvit blyant/kajal
HVILKEN FORM?: Vi har heldigvis en universal form å følge når det kommer til hvor langt brynet skal være.

HVILKEN FORM?: Vi har heldigvis en universal form å følge når det kommer til hvor langt brynet skal være. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Å bruke en korrekt pinsett er ifølge Dylan alfa omega.

- Gå for en pinsett med en skrå tupp. Disse er mye enklere å komme til brynshårene med, og er designet for å fjerne hele håret, istendenfor å knekke det på midten.

Den hvite kajalen bruker vi til å streke opp brynet for å bedre se hvor vi skal nappe. I tillegg kommer småhår tydeligere frem da. Kost hårene rett opp, og bruk den tynne saksen til å klippe tuppene på eventuelle brynshår som nå stikker opp over brynet.

Unngå smerte

Første gang man napper brynshårene, kan være en smertefull affære for mange, men med et par gode triks unngår man ømme bryn og øyelokk.

Å stramme huden godt mens man napper er en lur måte å unngå smerte på. Hvis man napper uten å gjøre dette, vil håret henge igjen i den løse huden og stritte i mot, slik at brynshåret sitter igjen, og man ender opp med å bare dra i huden.

Ved å plassere pinsetten rett frem, er det en stor sjanse for at man klemmer huden - som kan være vanvittig vondt.

MARKER: Bruk en hvit sminkeblyant (kajal som det heter) til å markere områdene som skal nappes så unngår du å gjør feil.

MARKER: Bruk en hvit sminkeblyant (kajal som det heter) til å markere områdene som skal nappes så unngår du å gjør feil. Foto: FOTO: Tove Eggen

Legg heller pinsetten under håret, klem forsiktig og dra i den retningen håret gror (mens du strammer huden) for smertefri napping. Er du fortsatt litt sår i etterkant, kan du alltids påføre litt lindrende krem.

- Smør på litt beroligende aloe vera etter å ha nappet bryna for å dempe eventuell smerte eller hevelse, tipser Dylan.

Les også:

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

Gutter, ikke gjør dette!

- Er det så ille med litt hår under armen, da?

KOST, KLIPP OG NAPP: Selv om det ikke er fryktelig mange hår som skal fjernes, er det lurt å ta seg tid og gjøre øyenbrynsformingen stegvis - ikke bare høvle over med en pinsett.

KOST, KLIPP OG NAPP: Selv om det ikke er fryktelig mange hår som skal fjernes, er det lurt å ta seg tid og gjøre øyenbrynsformingen stegvis - ikke bare høvle over med en pinsett. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning