Bli ny-dag

Bjørn Harald (32) fikk makeover

Etter en dag med frisør og stylist gikk Bjørn Harald Olsen (32) hjem nesten som en ny mann. Men ble han fornøyd med resultatet?

NY STIL: Det skulle bare litt eksperthjelp og noen timer til for å friske opp Bjørn. Nytt hår, nye klær, ny mann!

NY STIL: Det skulle bare litt eksperthjelp og noen timer til for å friske opp Bjørn. Nytt hår, nye klær, ny mann! Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto

Publisert Oppdatert

I samarbeid med:

Makeoveren er gjort i samarbeid med TV-kanalen FOX i forbindelse med premieren på deres nye underholdningsserie «Man Up», som forvandler britiske menn fra håpløse til håpefulle. «Man Up» sendes hver tirsdag kl. 21.00

Når vi møter Bjørn Harald Olsen (32) tidlig om morgenen dagen han skal forvandles, er han kledd i sorte jeans og en grå Houdini-jakke - en fritidsjakke i bomull med fleece på innsiden. Den er han trofast mot.

- Jeg bruker den i alle fall tre ganger i uken, og så fungerer den litt som en ytterjakke også. Den er nok favorittplagget mitt, sier han.

Til daglig kler han seg i trygge plagg, og tar ikke så mange sjanser.

- Jeg liker det enkelt, men jeg prøver å ikke gå med hullete klær. Jeg liker jeans, både sorte og blå, og så bruker jeg en t-skjorte eller en litt enkel skjorte til.

- Jeg trenger en liten oppfriskning

Om knappe fire måneder skal Bjørn gifte seg med kjæresten Solveig. Hun meldte han på denne makeoveren i håp om at hun kunne gifte seg med en flott, smashing og kjekk mann - med stil.

- Kjæresten min fortalte hun hadde meldt meg på en eller annen konkurranse, men da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet tenkte jeg: "Hva er det jeg skal på nå?"

Likevel forstår Bjørn hvorfor hun meldte han på. Kjæresten synes det er på tide han skifter ut de ensfargede og formløse hvite t-skjortene.

- Jeg tok det positivt. Jeg skjønner jo hva hun mener; at jeg trenger en liten oppfriskning. Hun kjøper plagg i spreke farger til meg innimellom, men jeg tør ikke å bruke de så mye, sier han.

KRØLLER: Selv om Bjørn selv liker å ha håret kort, liker kjæresten det best med litt lengde. Frisør Lars tok avgjørelsen i egne hender, og ga Bjørn litt kortere hår og krøller.

KRØLLER: Selv om Bjørn selv liker å ha håret kort, liker kjæresten det best med litt lengde. Frisør Lars tok avgjørelsen i egne hender, og ga Bjørn litt kortere hår og krøller. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto

- Han er i utgangspunktet en kjekk kar

Stylist Storm Pedersen har nettopp entret fotostudioet med to svære poser og kofferter på slep. Han synes Bjørn har et bra utgangspunkt - for en makeover.

- Han er i utgangspunktet en kjekk kar, det er bare å få han oppgradert så er vi der, tenker jeg. Han er en person som kler veldig mye. sier Pedersen.

Hva er planen din for å få Bjørn til å skinne?

- Kirurgi. Neida! Jeg har tatt utgangspunkt i motebildet, men jeg vil ikke gjøre han for dressed. Han er ikke personen til det, sier han og fortsetter:

- Jeg vil gjøre han til en casual og kul type, med klær som kan funke i hverdagen hans. Jeg tror han vil føle seg fanget i dress og slips, det er ikke helt hans greie - og det synes jeg ikke det skal være heller. Vi går for en urban gentleman.

Bort med hvite t-skjorter

LITT SMINKE ER LOV: Neida, vi vet menn ikke skal bruke sminke, men litt korrigering her og der må da være lov. Stylist og makeupartist Storm vet akkurat hvor mye han skal legge.

LITT SMINKE ER LOV: Neida, vi vet menn ikke skal bruke sminke, men litt korrigering her og der må da være lov. Stylist og makeupartist Storm vet akkurat hvor mye han skal legge. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto

To til tre ganger i året tar Bjørn seg en shoppingrunde, og Carlings, Jack and Jones og Match er favorittbutikkene. Skal han ha litt finere ting, stikker han innom Vic.

- Jeg prøver å kjøpe ting som er litt safe og som varer lenge, slik at jeg slipper å shoppe så ofte. Bukser er vel det jeg bruker mest tid på å finne. Jeg har funnet et par chinos fra Carlings som jeg liker, så når de jeg har er slitt, så kjøper jeg bare nye. Det er en litt enkel løsning, sier han.

Bjørn ser seg litt rundt om i fotostudioet hvor både før og etter-bildene skal dokumenteres. Han har forventningene for dagen klare.

- Jeg håper jeg lærer å ta litt sjanser, og at det blir en trivelig dag. Det er veldig trygt å være på den sikre siden, men så er det jo sunt og litt artig å prøve litt mer. Jeg vil jo ikke gå med hvite t-skjorter resten av livet.

Storm er enig. Hans mål for dagen er å bryte komfortsonen, som Bjørn er en stor tilhenger av.

- Man blir vant til nye ting også. Man prøver det litt og så går det litt tid, og så tenker man plutselig "dette er kult". Jeg håper på den opplevelsen i dag, og at jeg ikke bommer helt, sier han.

Og Bjørn er langt ifra den eneste mannen i Norges land som går for det enkle og trygge. Storms beste stylingtips for å gjøre en aldri så liten makeover selv, er såre enkle.

- Jeg tenker at hvis man er litt orientert i motebildet og plukker ut noen elementer, så er man langt på vei. Dess mer man blir kjent med klær, dess mer blir man kjent med og opptatt av komfort.

Håpefullt prosjekt

Vi er på plass i sminkerommet. Håret skal klippes og styles, litt sminke skal legges, for bildenes skyld, og nye klær skal på. Storm setter seg henslengt på en stol og frisør Lars Eriksen Eitran står klar med kappe og saks. Bjørn står fortsatt litt usikkert ved dørstokken.

TRIKS OG FIKS: Siste finish blir gjort før etterbildene av Bjørn skal tas, og alle er fornøyde med resultatet.

TRIKS OG FIKS: Siste finish blir gjort før etterbildene av Bjørn skal tas, og alle er fornøyde med resultatet. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto

- Hva skal vi gjøre her, spør Storm frisøren.

- Er det håp, spør Bjørn håpefullt.

Han setter seg i frisørstolen, og er klar for å bli ny. Frisør Lars spør han litt om hvilken frisyre han liker.

- Jeg liker kort hår, mens kjæresten min liker det litt langt. Jeg kunne gjerne hatt militærklipp, jeg!

- Jeg tenker klassisk George Clooney-klipp, sier Storm.

Lars spør Storm hvordan stylingen er, og før han rekker å svare hopper Bjørn inn i samtalen.

- Det er vel ikke en sånn Borat-truse?

Resultatet

Det ble verken klassisk George Clooney-klipp eller Borat-truse. Håret har blitt kortere og krøllete, Houdini-jakken er byttet ut med en blå bomberjakke og de sorte jeansene med beige chinos.

På føttene har han fått på seg en av vårens heteste trender, nemlig hvite sneakers.

Bjørn har fått sett seg selv i speilet og på etterbildene som dukker opp på Macen til fotograf Petter etter hvert som de blir knipset. Og nå kommer dommen.

- Jeg er veldig fornøyd, og kanskje mest fornøyd med at jeg har lært litt. Nå vet jeg mer om hvordan man setter sammen ting på nye måter. Jeg har lært mye om håret mitt, og hvordan jeg skal få frem krøllene mine jeg ikke en gang visste jeg hadde, sier han.

Plaggene som passer til alt

Bjørn har fått en helt ny stil, og er ikke redd for reaksjonene som kan komme blant kollegaene når han kommer tilbake på jobb. Når han har gått med noe litt annerledes tidligere, har han mistenkt at de lurer på om han er inni en krise og med håp om at det er noe som går over fort.

- Jeg føler meg vel i antrekket, og jeg likte skoene spesielt godt. Det er litt utenfor komfortsonen min, men det er noe jeg har lyst å ha på meg i morgen, sier han og legger til:

FØR OG ETTER: Ingen tvil om at Bjørn har fått en skikkelig oppfriskning, både på hodet og i klesveien. Klærne han har fått på seg er: Skjorte fra Barena Vanezia, kr 1199. Bukser fra Barena Venezia, kr 1499. Jakke fra Tiger of Sweden, kr 2499 kr. Sko fra Common Project, kr 2499. Alt fra Høyer Eger.

FØR OG ETTER: Ingen tvil om at Bjørn har fått en skikkelig oppfriskning, både på hodet og i klesveien. Klærne han har fått på seg er: Skjorte fra Barena Vanezia, kr 1199. Bukser fra Barena Venezia, kr 1499. Jakke fra Tiger of Sweden, kr 2499 kr. Sko fra Common Project, kr 2499. Alt fra Høyer Eger. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto

Jeg kan gjerne gå med dette på jobb. Kollegaene mine vil nok skjønne at det har skjedd noe, men det går fint. Jeg tror nok jeg dropper den hvite t-skjorten og jeansen på jobb fra nå.

Stylingtips til hår:

Frisør Lars sine beste hårtips for de med krøller - enten du vet du har det eller ikke:

- Det er mange norske menn som ikke vet de har krøller, slik som Bjørn. Får å få de frem, er det første du burde gjøre å bruke litt balsam når du vasker håret. Da blir det ikke så tørt og brusete.

- Bruk så et krølledefinerende produkt. En saltvannsspray er det letteste å bruke.

- Dropp billigproduktene du finner på dagligvarebutikken, og gå for de profesjonelle. Disse er siste nytt med ny teknologi, og legger seg ikke utenpå slik som de billige. De er også veldig konsentrert, som gjør at du bruker mindre ved hver påføring og som er økonomiske på lang sikt.

- Profesjonelle produkter passer hodebunnen bedre, har lite silikon i seg og tetter ikke porer. De er også lettere for vanlig dødelige å fordele i håret.

Påføringsmetode:

- Påfør litt spray i håndkletørket hår, men ikke gni for hardt eller dra for mye i det - da blir krøllene brusete. Dytt det rolig på plass og vær lett på hånda.

- Når det nesten er tørt, gå inn og dytt og dra litt slik at håret får en fin form. Ikke bruk børste, fingrene er det beste. Det er ikke mer hokus pokus enn det!

Kilde: Frisør hos Adam og Eva, Lars Eriksen Eitran

Stylist Storm er også svært fornøyd med resultatet, og forteller Bjørn litt om de forskjellige plaggene.

- Jakken, buksene og skoene passer til alt! Nå har du fatt en base med ting du kan bruke til det meste. Kjøper du deg noen jeansskjorter, flanellskjorter og t-skjorter i tynnere materiale og god kvalitet, så er mye gjort allerede, sier han og fortsetter:

Tenk i sommer da, da kan du sitte ute og nyte en utepils i en fin t-skjorte, chinosene og de hvite skoene.

- Jeg håper han tar det med seg videre

Bjørn er fornøyd med resultatet, men er kjæresten hans det?

- Jeg tror kjæresten min blir fornøyd, og kanskje aller mest med klærne. Antrekket er litt vågalt i forhold til det jeg vanligvis kler meg i, noe hun har prøvd på meg tidligere, sier Bjørn.

Og kjæresten hans hadde bare godord å si om sin fremtidige ektemann, med ny stil.

- Jeg synes han ble veldig fin, og det var artig å se han i noe litt freshere enn det trygge og vanlige han bruker å gå med. Jeg likte kanskje best jakken og buksen, og egentlig skoene også. Skjorten likte jeg bedre og bedre etter hvert, sier Solveig.

Hun håper også bli-ny-dagen inspirerte han til å prøve nye ting i klesveien.

- Jeg håper han tar det med seg videre, og at han kjøper noe sprekere neste gang han skal på shopping. Jeg skal i alle fall oppmuntre han til det!

Les også:

Gutta har talt! Dette er usexy, uansett kropp

Sminketabben som gjør deg grønn i ansiktet

Vi ba kjemiprofessoren om å sjekke 21 sjampoer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning