Badetøy med shapingeffekt

Badetøyet for deg med former

Her er badetøyet som redder bikinisesongen!

MED FINE FORMER: Føler du deg ikke vel i trekantbikinien, men trenger badetøy som gir mer støtte og hold, får du gode tips her!

MED FINE FORMER: Føler du deg ikke vel i trekantbikinien, men trenger badetøy som gir mer støtte og hold, får du gode tips her! Foto: FOTO: Curvykate.com

Publisert Oppdatert

Jeg er helt sikker på at badetøy med shapingeffekt kommer til å redde mange kvinner fra å føle seg ubekvemme på stranden denne sommeren

Har du lett for å bli litt klam og svett bare ved tanken på å prøve en bikini i et lite prøverom? Du er ikke den eneste!

Å gå til anskaffelse av sommerens badetøy er for mange langt fra det morsomste som står på agendaen - men nettopp derfor det er så viktig at du finner en modell du trives i.

Det perfekte badetøyet løfter og skjuler, gir god støtte, er verken for trangt eller for stort - og får deg til å føle deg vel! Det forteller Maria Andersson, daglig leder i undertøysbutikken Triumph i Oslo.

- Jeg er helt sikker på at badetøy med shapingeffekt kommer til å redde mange kvinner fra å føle seg ubekvemme på stranden denne sommeren, sier Andersson.

Den største feilen

Det er altså mulig å føle seg både lekker og smekker i badetøy?

- Så lenge du velger riktig fasong og størrelse, konstaterer Andersson.

- Mange gjør den feilen at de velger en størrelse mindre enn de vanligvis bruker - nettopp fordi de tror badetøy med shapingeffekt skal klemme og stramme overalt. Men det gir bare motsatt effekt, og du vil faktisk ende opp med å se større ut, fortsetter hun.

Anderson anbefaler deg derfor å, i utgangspunktet, alltid gå for samme størrelse i badetøy med shapingeffekt som du ville valgt i en vanlig bikini.

- Bare pass på at den ikke blir for stor heller. Alt badetøy er jo laget i elastan som i kombinasjon med vann vil strekke seg litt.

BADEDRAKTEN: Hjelper deg å holde godsakene på plass. Gå for en variant med et påsydd skjørt dersom du ønsker å skjule litt ekstra her og der, eller en med litt høyere skjæring på underdelen om du vil gi en illusjon av lengre ben. Fra venstre: Blå badedrakt med skjørt fra Ellos.com, kr 349. Kornblå badedrakt fra Triumph, kr 799. Rød badedrakt fra Triumph, kr 699.

BADEDRAKTEN: Hjelper deg å holde godsakene på plass. Gå for en variant med et påsydd skjørt dersom du ønsker å skjule litt ekstra her og der, eller en med litt høyere skjæring på underdelen om du vil gi en illusjon av lengre ben. Fra venstre: Blå badedrakt med skjørt fra Ellos.com, kr 349. Kornblå badedrakt fra Triumph, kr 799. Rød badedrakt fra Triumph, kr 699. Foto: FOTO: Produsentene

SETT FOKUS PÅ MIDJEN: Enten ved å gå for en badedrakt med en markert midje, eller ved å velge en underdel med høyt liv. Fra venstre: Svart badedrakt med skjørt fra Ellos.com, kr 399. Kornblå bikiniunderdel med høyt liv fra Triumph, kr 449. Bikini fra Triumph, kr 449.

SETT FOKUS PÅ MIDJEN: Enten ved å gå for en badedrakt med en markert midje, eller ved å velge en underdel med høyt liv. Fra venstre: Svart badedrakt med skjørt fra Ellos.com, kr 399. Kornblå bikiniunderdel med høyt liv fra Triumph, kr 449. Bikini fra Triumph, kr 449. Foto: FOTO: Produsentene

Viktig med riktig fasong

En boksershorts får hele deg til å se kortere ut

Også fasongen på badetøyet kan gjøre underverker for figuren din. Dersom du vet hva du skal se etter.

- Hvis du er liten, men ønsker å fremheve former og kurver, bør du gå for en fargesterk bikini i for eksempel rosa eller orange, og gjerne med mønster. Vær litt vågal. Miks og match! Du trenger ikke alltid gå for den svarte varianten, sier Andersson.

- Hvis du ikke ønsker å fremheve formene dine, bør du gå for mer «dempede» farger som kornblått eller brunt, fortsetter hun.

Videre vil en truse med høyere skjæring, som du for eksempel knyter i sidene, forlenge benene dine, mens en boksershorts vil gi en illusjon av at du har kortere ben.

Anderson mener imidlertid de aller færreste bør gå for akkurat den modellen:

- En boksershorts får hele deg til å se kortere ut, sier hun.

- En bikinitruse med høyt liv, derimot, vil naturlig nok markere midjen din, men også løfte litt på rumpa og gi deg lengre ben, fortsetter hun.

Mer påkledd

KORT OG LANG: Mange sverger til boksershorts, men tenk på at det gjør beina dine litt kortere.... Gjør beina lenger ved å velge en underdel med høyere skjæring.

KORT OG LANG: Mange sverger til boksershorts, men tenk på at det gjør beina dine litt kortere.... Gjør beina lenger ved å velge en underdel med høyere skjæring. Foto: FOTO: Curvykate.com

Også badedrakten har fått et skikkelig oppsving dette året, og ifølge Andersson er det generelt en mer påkledd strandmote som har inntatt sommeren i år.

- Vi har flere bikinier og badedrakter som dekker litt mer enn de tidligere har gjort. Vi har blant annet en underdel som ser ut som et skjørt. Det kan være fint for deg som ønsker å skjule litt både her og der.

Dersom du ønsker å foreta en litt rolig overgang fra påkledd til avkledd, kan også en tunika, et sart sjal eller en løs strandkjole komme godt med i strandbagen.

- Det er særlig fint i begynnelsen av sesongen - når du enda ikke har fått den gylne fargen på kroppen, og heller ikke er helt mentalt klar for strandlivet, sier Andersson.

Du skal føle deg bekvem

Anderssons beste tips til deg som enda ikke har funnet årets badetøy, er å prøve det meste - selv det du vanligvis ville styrt unna.

OVERDELER: Fra venstre: Blå overdel, kr 399. Rutete overdel, kr 399. Begge fra Abecita.com.

OVERDELER: Fra venstre: Blå overdel, kr 399. Rutete overdel, kr 399. Begge fra Abecita.com. Foto: FOTO: Produsentene

UNDERDELER: Dersom du ønsker å dekke til rumpe og lår, kan du gå for en underdel bestående av litt mer stoff. Fra venstre: Svart skjørte-bikini fra Triumph, kr 399. Rosa boksershorts Triumph, kr 299. Badetøy med shapingeffekt kjennetegnes ofte ved at de har rynker i sidene - slik som disse to.

UNDERDELER: Dersom du ønsker å dekke til rumpe og lår, kan du gå for en underdel bestående av litt mer stoff. Fra venstre: Svart skjørte-bikini fra Triumph, kr 399. Rosa boksershorts Triumph, kr 299. Badetøy med shapingeffekt kjennetegnes ofte ved at de har rynker i sidene - slik som disse to. Foto: FOTO: Produsentene

- Jeg har hatt så mange kunder som har prøvd en litt mindre truse eller en annen bh-størrelse enn de vanligvis bruker. Det ender ofte opp i reaksjoner som: «wow, dette var nytt for meg, men jeg ser jo bra ut».

Les også:

Finn bikinien som passer deg

Følg oss på Facebook!

Vi byttet ut sjampoen med honning

Derfor skyller hun munnen med olje

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Stor test av nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning