De møter oss hver dag: Kjendisbildene av vakre, kjente kvinner på røde løpere, på scenen, i stolen på et tv-studio, pertentlig sminket og stylet og med en kropp som kurver seg på de riktige, og helst ikke «uriktige» stedene.

Men vi kjenner jo sannheten bak disse bildene? Vi vet at bak hold-in-produkter, klær sydd på perfekte mål, løshår og timer med sminke finnes den ekte kroppen.

Den som har arr etter fødsler, myke magefolder, hud som blir mindre elastisk år for år.

Eller er det sånn at vi fremdeles bare ser denne sannheten på vår egen kropp, og ikke på andres?

Mange misfornøyd med egen kropp

I en spørreundersøkelse Kamille gjorde blant våre lesere for en tid tilbake, svarte 40 prosent at de var litt eller svært misfornøyde med kroppen sin.

I en kronikk på Dagbladet.no, kommenterer redaktør Liv Loftesnes tallene som skremmende:

- Spesielt i en tid der en av fire jenter i 16-årsalderen har depressive symptomer og stadig flere unge kvinner sliter med selvbildet og psyken. Når mamma ser djevelen i speilet, er det ikke så rart at dattera gjør det samme, skriver hun.

Hva skal til for at vi innser at mangfold er vakkert? Og at vi bak de fine kjolene og den lekre sminken vi gleder oss over å pynte oss med, også har aksept for at kroppene våre er gode nok som de er?

Vi ba fem damer som stadig står på scener og røde løpere om å være ærlige med hvem de er under de flotte kjolene.

Les deres ærlige svar, og se de avslørende, bildene under:

Les også:

Kle deg etter din egen kropp og stil

Dette lurer vi på når det gjelder kropp og skjønnhet

Kommentar: Perfekte bilder viser ikke nødvendigvis sannheten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!