I tillegg til at det er visse hårfrisyrer som får deg til å se eldre ut, så er det også endel tabber du kan gjøre med sminke som får deg til å dra på åra - og det vil man jo ikke!

For selv om man gjerne ønsker å bli en perfekt utgave av seg selv når man sminker seg, men likevel er det mange som begår klassiske sminketabber.

- Det jeg ofte ser, er at mengden med sminke kan være litt overdrevet, og at det fort kan bli litt for mye av alt, sier Jeanette Gjerden Olsen, makeupartist hos Pudder.

Hun påpeker at sminke skal fremheve dine fine trekk, og at man tross alt bør se ansiktet før man ser sminken.

Makeupartist hos Max Factor, Linda Wickman er helt enig i at veldig mange legger altfor mye sminke:

- Vi er ikke Drag Queens!, påpeker hun.

Utforsk utseendet på nytt

Når det er sagt, så finnes det ikke så mange «regler» når det gjelder sminke, i hvert fall så lenge det ser bra ut, understreker Randal Hedges, makeupartist og Global Eudcator hos Jane Iredale.

- Det er mange veier man kan ta for å nå toppen. Hvordan du kommer deg dier er ikke så viktig - så lenge det ser bra ut, mener han.

Et godt råd er å begynne og utforske utseendet sitt på nytt når du har passert 40-års alderen.

- Det er så mange endringer som skjer i huden mellom 40 og 60, at man hele tiden bør være frempå og være interessert i sitt eget utseende i stedet for ikke å være det - som dessverre mange ikke er, sier Stephan Ulvund Øien, International Makeupartist hos IsaDora.

Vi har bedt de fire sminkeekspertene fortelle oss hva du bør unngå hvis du ikke ønsker at sminken skal elde deg. Sjekk ut deres beste tips i listen under!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!